Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Letizia videobelt over corona en Downsyndroom

20 april 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Letizia heeft maandag een videoconferentie gehouden om erachter te komen hoe mensen met het syndroom van Down omgaan met de coronapandemie. Ze sprak onder anderen met vertegenwoordigers van de belangenorganisatie Down España.

Ook doctor in de neurobiologie Mara Dierssen nam deel aan de videoconferentie met de koningin. Ze leidt momenteel een commissie die onderzoek doet naar mensen met het syndroom van Down die het coronavirus hebben opgelopen.

In Spanje ontstond vanaf het begin van de virusuitbraak bezorgdheid over de groep mensen met het syndroom van Down, omdat sommigen van hen gevoeliger zijn voor virale infecties. Maar inmiddels hebben de deskundigen in Spanje vastgesteld dat deze groep geen hoger risico loopt.

Down España ondersteunt families van gezinsleden met het Downsyndroom, waarvan vooral de jongeren het moeilijk hebben om zich aan te passen aan bijvoorbeeld thuisisolatie en de nieuwe omgangsvormen. De organisatie verstrekt ook tabletcomputers en mobiele telefoons aan Spaanse gezinnen die dat nodig hebben.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--