Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima belt met vertegenwoordigers contactberoepen

16 april 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft woensdag gebeld met vertegenwoordigers van de zogeheten contactberoepen. De koningin sprak organisaties van autorijscholen, kappers en mondhygiënisten over de gevolgen van het coronavirus voor hun beroepsgroep.

Veel 'contactberoepen' zoals kappers en andere banen in de verzorging liggen momenteel helemaal stil. Vanwege de nieuwe maatregelen zoals het afstand van elkaar houden is het voor sommige beroepen niet meer mogelijk hun werk te doen. Koningin Máxima belde met een aantal vertegenwoordigers van verschillende branches. Dat deed zij in haar hoedanigheid als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap.

Tijdens het gesprek met de koningin gaf Maurice Crucio, die de kappersbranche vertegenwoordigt, aan dat veel kleine kappersbedrijfjes vrezen voor hun voortbestaan. Ze hebben noodgedwongen moeten sluiten en hebben geen omzet. Maar de vaste lasten lopen door.

Ook de rijlessen liggen stil, vertelde Ruud Rutten die deze branche vertegenwoordigt. De maandelijke rijexamens zijn door het CBR geannuleerd. Dit gaat om zo'n 50.000 examens.

Maar zij zijn niet de enige die problemen ervaren door de coronamaatregelen: ook de mondhygiënisten kunnen niet hun reguliere werk doen. Manon van Splunter-Schneider vertelde namens deze beroepsgroep dat er ook grote zorgen zijn over de gezondheid van de gebitten van mensen, nu zij niet naar de tandarts kunnen gaan.

Bekijk hier een stukje van het gesprek.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--