Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima houdt online toespraak over belang van digitale identiteitsbewijzen

22 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft woensdag een digitale toespraak gehouden bij de virtuele jaarvergadering van de VN en de Wereldbank. Daar vertelde zij over het belang van het hebben van een identiteitsbewijs, en dat dit voor landen ook invloed heeft op economisch herstel na de coronacrisis.

Máxima gaf haar toespraak in haar functie als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Ze sprak bij de virtuele jaarvergadering van de Verenigde Naties en de Wereldbank. De toespraak van Máxima was in het Engels.

Volgens de koningin raakt de economische crisis de armste mensen van de wereld het hardst. Ook vrouwen worden disproportioneel hard geraakt. "Vrouwen hebben twee keer zo veel kans hun baan kwijt te raken als mannen'', weet de koningin, "De helft van de vrouwen met een laag inkomen heeft geen identiteitsbewijs."

Volgens Máxima bewijst de pandemie ook het belang van digitale publieke diensten. Nu iedereen geacht wordt zoveel mogelijk thuis de blijven blijkt hoe belangrijk het is dat mensen online om hulp kunnen vragen en online hun bankzaken kunen regelen. 

"Dit is een goed moment om te investeren in digitale infrastructuur en hervormingen waardoor landen en mensen kunnen profiteren van digitale technologie die ervoor zorgt dat niemand achterblijft", zei Máxima in haar speech. Dit geldt volgens haar vooral voor Afrikaanse en Aziatische landen, "Daar leeft een meerderheid van 1 miljard mensen zonder officieel identiteitsbewijs".

Máxima benadrukte hoe belangrijk identificatiebewijzen zijn om landen te helpen herstellen van de gevolgen van COVID-19. "Mijn partners en ik staan klaar om technische ondersteuning te bieden", beloofde ze.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--