Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima opent Museum van de Geest in Haarlem

24 november 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft dinsdagochtend in Haarlem het Museum van de Geest geopend. Het zevenhonderd jaar oude pand werd afgelopen jaar gerenoveerd. Met de onthulling van een glas-in-loodraam in de kapel heropende de koningin het zogenoemde Dolhuys.

In het vernieuwde museum staat de menselijke geest centraal. Vanaf woensdag is het voor bezoekers open, maar de koningin kreeg dinsdag al een rondleiding. Kunstenaar Nick Verstand liet zijn audiovisuele installatie zien waar een bezoeker zijn geest tot rust kan brengen. In verschillende ruimten worden vragen als 'wie ben ik?' en 'wie zorgt er voor mijn geest?' besproken en vertellen onder andere een oud-verslaafde, een kunstenaar met autisme en zorgbestuurders over hun leven.

Het museum is gevestigd in het voormalige Pest-, Dol-, en Leprooshuis van de stad Haarlem. De collectie is opgebouwd in een zalencomplex rondom de originele dolcel. Er staan kunststukken van klassieke wetenschappers, filosofen en kunstenaars als Freud en Boeddha, maar ook van eigentijdse denkers als arts-onderzoeker Machteld Huber.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--