Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima ziet hoe zorg digitaliseert

26 mei 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima is dinsdagmiddag op werkbezoek gegaan bij het OLVG, het stadsziekenhuis van Amsterdam. Dat deed de koningin in het kader van de digitale transformatie van de ziekenhuiszorg tijdens de coronacrisis.

Máxima sprak in het medisch regiecentrum met zorgpersoneel. Zo gaven artsen en verpleegkundigen uitleg over de werkzaamheden die zij uitvoeren tijdens de coronacrisis.

Lees verder onder de foto's.

Het OLVG maakt gebruik van een app, De Corona Check, waarmee dagelijks gezondheidsgegevens kunnen worden doorgegeven via een smartphone of tablet. Zodra er klachten opspelen die kunnen wijzen op coronavirus, wordt door een zorgverlener telefonisch contact opgenomen. Verschillende patiënten die gebruik maken van de app waren aanwezig bij het werkbezoek om hun ervaringen te delen. De koningin werd bijgepraat over hoe de app landelijk is opgeschaald in een korte tijd, met hulp van partnerziekenhuizen en huisartsen.

koningin_maxima_bezoek_olgv_amsterdam.jpg

Een demonstratie van de 'DigiPoli' cardiologie werd getoond aan de koningin. Via een app kunnen patiënten van het OLVG zelf hartklachten bijhouden en vragen stellen. Ook kunnen ze contact opnemen met het medisch team via de app, en kunnen er afspraken worden gemaakt.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--