Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Margrethe begint 2022 anders dan gehoopt

10 december 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Margrethe van Denemarken heeft de knoop alvast doorgehakt: de nieuwjaarsontvangsten in de eerste dagen van 2022 zijn geschrapt. Vanwege de nieuwe coronamaatregelen die vanaf vrijdag van kracht zijn in Denemarken, heeft het hof besloten om de bijeenkomsten niet door te laten gaan.

Op 1 januari is er normaal gesproken een grootse traditionele nieuwjaarsontvangst voor de regering, hoge vertegenwoordigers van de staat en het hof. In de dagen erna volgen altijd diverse andere recepties waar de koningin honderden handen schudt en nieuwjaarswensen overbrengt.

Begin dit jaar gingen de ontvangsten ook niet door vanwege corona. Het was toen pas de tweede keer sinds Margrethe koningin is dat het evenement werd afgelast. De eerste keer was in 2005, kort na de tsunami in Zuidoost-Azië, die rond kerst in 2004 duizenden doden tot gevolg had.

De Deense bevolking krijgt de kans de koningin en haar familie gelukkig nieuwjaar te wensen via de post of langs de digitale weg. De traditionele nieuwjaarstoespraak van Margrethe gaat overigens gewoon door en wordt op 31 december zoals gebruikelijk rechtstreeks uitgezonden.

Denen kregen donderdag het advies geen sociale bijeenkomsten te houden en vooral vanuit huis te gaan werken. De maatregelen zijn volgens premier Mette Frederiksen nodig om een uitgebreide lockdown te voorkomen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--