Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Margrethe bezoekt museum in Beieren

13 november 2021 · Leestijd 2 min

De Deense koningin Margrethe heeft vrijdag haar staatsbezoek aan Duitsland vervolgd in München. Kroonprins Frederik, met wie ze de afgelopen dagen in Berlijn was, ging niet mee naar de stad in Beieren.

De derde dag van het bezoek begon met een persontmoeting in Berlijn. Daarna vertrok Margrethe naar Beieren. In München werd ze ontvangen door de Beierse premier Markus Söder en zijn vrouw op het plein voor de Residenz München. Dat is het voormalige koninklijke paleis van de Wittelsbach-vorsten van Beieren, maar tegenwoordig doet het paleis dienst als museum. De vorstin kreeg bloemen en inspecteerde de speciale wacht van de Gebirgsschützen, een Beiers traditioneel schuttersgilde.

De koningin bezocht vervolgens het Glyptothek Museum, het oudste openbare museum van München, gebouwd door de Beierse koning Ludwig I om daar zijn collectie Griekse en Romeinse sculpturen te huisvesten. In het museum bekeek Margrethe werken van de Deens-IJslandse kunstenaar Bertel Thorvaldsen. Hij maakte de beeldhouwwerken in opdracht van Ludwig I. Ook ging ze langs bij München Urban Colab, een zakencentrum dat zich richt op duurzaam ondernemen.

De derde dag van het staatsbezoek wordt afgesloten met een staatsbanket bij Residenz München.

Zaterdag staat een bezoek aan de Akademie der Bildenden Künste op het programma. De Akademie gaat samen met het kunstenfonds van Denemarken samenwerken. Het is het laatste onderdeel van het bezoek van Margrethe.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--