Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Margrethe en Benedikte missen hun zus

15 juni 2020 · Leestijd 2 min

De Deense koningin Margrethe moest zondagmiddag haar jongste zus, koningin Anne-Marie van Griekenland, missen bij de feestelijke uitreiking van de naar hun moeder vernoemde kunstbeurzen, Dronning Ingrids Hæderslegat. Vanwege de coronacrisis kon Anne-Marie niet overkomen uit Griekenland, zo liet het Deense hof weten.

Prinses Benedikte, de middelste van de drie koninklijke zussen, was wel aanwezig in de tuin van Fredensborg Slot voor de 'muzikale middag'. Met enig passen en meten konden de geldende afstandsregels in acht gehouden worden.

De kunstbeurzen die zijn ingesteld ter ere van koningin Ingrid (1910 - 2000) worden om de twee jaar uitgereikt aan twee jonge talenten in dans en muziek. Het is traditie dat de drie zussen de beurzen gezamenlijk overhandigen, maar dat was dit jaar dus beperkt tot Margrethe en Benedikte.

Lees verder onder de foto's.

Operazanger Nicolai Elsbjerg en balletdanser Tobias Praetorius waren dit keer de gelukkigen. Ze kregen de beurs als financiële steun voor hun verdere studies en ontwikkeling. Zowel Nicolai als Tobias gaven in de paleistuin een korte voorstelling voor de koninklijke zussen en een aantal genodigden.

Prinses Benedikte is al vele jaren een steun en toeverlaat voor de Deense vorstin. Wil je meer over haar weten? Lees hier meer over Benedikte.

Bron: ANP / Foto's: Kongehuset.dk

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--