Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Margrethe gaat gelijk na zomervakantie naar de kerk

22 augustus 2022 · Leestijd 2 min

Koningin Margrethe van Denemarken was zondag, een dag na haar zomervakantie in Frankrijk, aanwezig bij de viering van het duizendjarig bestaan van de bisschopszetel in de Deense stad Roskilde.

Koningin Margrethe woonde een feestelijke dienst bij in de kathedraal van Roskilde. De ceremonie in de kerk was overigens ook een afscheidsdienst voor bisschop Peter Fischer-Møller, die sinds 2008 in functie was.

In 1022 werd het bisdom Roskilde voor het eerst schriftelijk genoemd. Dat gebeurde in het zogenoemde Ely-manuscript, waarin de naam "Roscylde" wordt beschreven. Het document is afkomstig uit het Engelse klooster Ely, dat duizend jaar geleden een stuk land kreeg van Knoet de Grote. Die was destijds koning van zowel Denemarken als Engeland.

Na de dienst bracht de vorstin een bezoek aan het museum waar het manuscript tentoongesteld is. Het Deense hof deelt op Instagram enkele foto's van de dienst en het museumbezoek van Margrethe. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--