Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Margrethe ontvangt prijs van 'buurvrouw' koningin Sonja

26 september 2022 · Leestijd 2 min

Koningin Margrethe heeft maandagmiddag de Nordic Language Prize ontvangen uit handen van collega-koningin Sonja van Noorwegen. De Deense vorstin, die vorige week positief testte op corona, was gelukkig op tijd uit quarantaine en kon zoals gepland naar buurland Noorwegen reizen.

De Nordic Language Prize is een jaarlijkse taalonderscheiding voor iemand die iets uitzonderlijks heeft gedaan voor de Scandinavische taalgemeenschap. Die prijs heeft heeft ze "dik verdiend", zei Sonja in een toespraak. "Door jarenlange vriendschap - en vooral tijdens onze skireizen van de afgelopen twintig jaar - heb ik het genoegen gehad te genieten van uw uitbundige, levendige relatie met de Scandinavische talen." 

Volgens Sonja spreekt Margrethe "vloeiend Zweeds, Frans en Engels" en is ook haar Noors goed. "U bent een rolmodel voor ons allemaal met uw bewuste gebruik van de taal en uw kennis van onze gemeenschappelijke culturele, taalkundige en historische wortels."

Na de prijsuitreiking vond er maandagavond een diner plaats ter ere van de winnares van de Nordic Language Prize. het feestelijke diner werd gehouden in het Grand Hotel in Oslo. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Koningin Margrethe kon afgelopen vrijdagavond vanwege corona niet aanwezig zijn bij de traditionele gala-avond aan het Deense hof. Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary waren daarom ditmaal de gastheer en -vrouw. Zij lieten zich van hun meest feestelijke kant zien. Lees hier meer!

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--