Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Margrethe pakt de gouden koets

4 januari 2019 · Leestijd 1 min

De Deense koningin Margrethe hecht aan tradities. Daarom is vrijdagmorgen de gouden koets uitgereden om haar van paleis Amalienborg naar Christiansborg Slot te rijden voor de laatste nieuwjaarsontvangsten van deze week. De koningin gebruikte donderdag voor dezelfde rit nog de auto, maar voor het slotakkoord werd de gouden koets ingespannen.

De koningin had in Christiansborg, dat onder meer ook het parlement en het kantoor van de premier huisvest - en dat in het buitenland bekend is door de televisieserie Borgen - maar liefst vier recepties. De eerste drie waren voor officieren van de strijdkrachten en de slotbijeenkomst was voor vertegenwoordigers van grote nationale organisaties en koninklijke patronage.

Daarna werd Margrethe weer in de gouden koets teruggereden. De koets is in 1840 gemaakt door de Britse rijtuigbouwer Henry Fife voor de toenmalige koning Christian VIII. De buitenkant is belegd met 24 karaats bladgoud. Het rijtuig is overigens van veel bescheidener omvang dat de Nederlandse gouden koets.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--