Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Margrethe viert 83e verjaardag met complete familie

16 april 2023 · Leestijd 2 min

De Deense koningin Margrethe is zondag ter ere van haar 83ste verjaardag toegezwaaid door duizenden Denen. Zij hadden zich even voor het middaguur verzameld voor de balkons van het Paleis van Christiaan IX, een van de vier paleizen van kasteel Amalienborg in Kopenhagen.

De jarige Margrethe stond samen met haar familie op het balkon, meldt het Deense koningshuis zondag op sociale media. Ook lieten ze weten dat het tussen 10.00 en 14.00 uur ook mogelijk is om tekeningen en kleine cadeautjes voor de vorstin af te geven bij de poort van Amalienborg. Op de website van het koninklijk huis is een digitale felicitatielijst geopend waarop burgers een groet kunnen achterlaten.

Eerder deze week nam de vorstin voor het eerst sinds een operatie aan haar rug in februari weer deel aan een openbare gebeurtenis. Zondag stond ze voor het eerst in vijf jaar weer te zwaaien vanaf balkon Amalienborg. Vorig jaar verbleef Margrethe, net als in 2019, met haar verjaardag in paleis Marselisborg in Aarhus. Tijdens de coronapandemie in 2021 en 2020 vierde de koningin haar verjaardag vanwege de restricties in besloten kring.

Lees verder onder het Instagram bericht. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Ter ere van haar 83e verjaardag deelde het Deense hof ook een nieuwe foto van koningin Margrethe. 

margrethe_2023_nieuwe_foto
2023: Het Deense hof deelt een nieuwe foto van koningin Margrethe.

ANP & @detdanskekongehus

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--