Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Margrethe zegt haar activiteiten voor deze week af

21 september 2022 · Leestijd 1 min

Koningin Margrethe heeft opnieuw corona. De 82-jarige Deense vorstin is dinsdagavond positief getest, dat heeft het paleis woensdag bekendgemaakt.

Margrethe verblijft momenteel in paleis Fredensborg. Al haar activiteiten voor de komende week zijn afgezegd. Ze zou vrijdag een bijeenkomst hebben in paleis Christiansborg in Kopenhagen voor leden van de regering en het parlement.

Het is de tweede keer dat Margrethe corona heeft. In februari werd ze ook al ziek. Volgens het Deense hof had ze destijds milde symptomen.

Uitvaart

Koningin Margrethe was afgelopen zondag en maandag nog in Londen bij het afscheid van Queen Elizabeth. Tijdens de uitvaart in Westminster Abbey zat ze samen met haar zoon kroonprins Frederik op de eerste rij, net als het Zweedse koningspaar, koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix.

Koningin-Margrethe-van-Denemarken
Koningin Margrethe brengt, samen met kroonprins Frederik, in Westminster Hall een laatste groet aan Queen Elizabeth.
ANP-455011143
Koningin-Margrethe-en-kroonprins-Pavlos
Na de dienst in Westminster Abbey woont koningin Margrethe ook de tweede dienst in St George's Chapel in Windsor bij. Ze loopt samen op met de Griekse kroonprins Pavlos, de oudste zoon van haar zus Anne-Marie.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--