Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Mathilde fietst voor mentaal welzijn

8 september 2022 · Leestijd 2 min

De Belgische koningin Mathilde heeft woensdag een fietstocht gemaakt in het kader van mentaal welzijn. Mede vanwege haar vijftigste verjaardag stapte ze op de fiets met mensen die zich inzetten voor de mentale gezondheid.

De fietstocht was in Oost-Vlaanderen. Ze sprak onder meer met medewerkers en jongeren van jongerenorganisatie Project de Plek. Die organiseert activiteiten voor jongeren en nodigt hen uit om samen te komen. De koningin doet deze fietstocht onder het motto “Samen in beweging voor het mentale welzijn”. 

Lees verder onder de foto!

Mathilde-Fietsroute-BE-Mentaalgezondheid

Daarnaast fietsten mensen met ernstige brandwonden en zogenoemde G-renners mee, mensen met een fysieke of mentale beperking. Met de fietstocht wil de koningin de positieve invloed van bewegen op de mentale gezondheid benadrukken.

Het artikel gaat verder onder de foto!

305403685_827949838619338_733484038853496422_n

De fietstocht van Mathilde is één van de 10 ritten die de koningin rijdt tussen juli en december. Dit is de tweede tocht die gereden wordt door Mathilde. De vorige keer was op 13 juli in de provincie West-Vlaanderen. Zie de insta post hieronder van het Belgische koninklijke familie!

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

ANP / Foto's: @belgianroyalpalace

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--