Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Mathilde geeft speciaal interview voor 50e verjaardag

13 januari 2023 · Leestijd 2 min

De Belgische koningin Mathilde heeft ter ere van haar aanstaande 50e verjaardag een groot interview gegeven aan het Belgische VTM NIEUWS. Het tv-interview met Mathilde is volgende week vrijdag, op de dag dat ze 50 jaar wordt, te zien.

VTM Nieuws heeft de koningin het afgelopen jaar gevolgd. Dat resulteert nu in een tv-special genaamd Mathilde 50 - Het Grote Gesprek. De koningin van België werd gevolgd door camera's tijdens haar officiële ontmoetingen door het land. Ook ging Mathilde in gesprek met journaliste Eva Peeters. Volgens Peeters mocht zij niet overal naar vragen, zoals naar de kinderen van Mathilde en haar man, koning Filip, stellen.

Bert Heyrman, hoofdredacteur van VTM zegt dat zijn medium "bijna twee jaar" aan het interview met Mathilde heeft gewerkt. "Een interview met de koningin regel je niet in enkele dagen of weken", aldus Heyrman. "We maakten uiteraard duidelijke afspraken met het koninklijke paleis. Zo wisten we dat de koningin absoluut geen politieke uitspraken mocht doen."

Filip en Mathilde houden nieuwjaarsreceptie

De Belgische koning Filip en zijn vrouw Mathilde hebben donderdag een nieuwjaarsreceptie gehouden in het Koninklijk Paleis van Brussel. Dat meldt het Belgische koninklijk huis onder meer op sociale media.

Lees verder onder de post!

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Koningspaar bezoekt Zuid-Afrika 

Koning Filip en koningin Mathilde van België brengen van 22 tot en met 27 maart een staatsbezoek aan Zuid-Afrika. Samen met onder anderen de minister van Buitenlandse Zaken, Hadja Lahbib, reizen ze af naar het land.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--