Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leuke beelden: koningin Mathilde begeleidt kookworkshop voor kinderen

6 februari 2024 · Leestijd 2 min

De Belgische koningin Mathilde heeft vandaag wel een heel creatief werkbezoek op haar agenda staan. De koningin begeleidt namelijk een kookworkshop voor kinderen in Brussel – en dat levert deze leuke beelden op.

Koningin Mathilde van België heeft dinsdag een bezoek gebracht aan non-profitorganisatie GoodPlanet Belgium in Brussel. Daar nam ze deel aan verschillende workshops met kinderen. Alhoewel ze niet zelf in de pannen roerde, hield ze wel goed toezicht op de kinderen die aan het kokerellen waren.

Heel België Bakt

De echtgenote van koning Filip deed volgens persbureau Belga onder meer "Viesvuilland" aan, een plek waar kleuters bewust worden gemaakt van de oorzaken en oplossingen van het afvalprobleem in de wereld. In de GoodCook-workshops begeleidde koningin Mathilde leerlingen van het vierde tot zesde leerjaar bij het koken met seizoensgroenten. Mathilde is overigens niet de enige die op een werkbezoek iets lekkers te eten maakt. Ook koningin Máxima doet weleens mee aan kookworkshops en maakt dan zelfs haar handen vuil. Zo kookte Máxima recent nog soep met ouderen.

Lees verder onder de foto.

koningin-mathilde-kookworkshop
Koningin Mathilde kijkt toe hoe de kinderen bezig zijn met de voorbereidingen voor de maaltijd.

Outfit met luipaardprint

Voor de gezellige kookworkshop trekt koningin Mathilde een net zo gezellige outfit aan. De outfit bestaat uit een simpele basis; een zwarte kokerrok, panty en naaldhakken. Maar de bovenkant van de outfit vrolijkt de boel helemaal op. Zo draagt de koningin een top met luipaardprint en combineert deze met een jas met precies dezelfde print. Het is overigens niet de eerste keer dat de Belgische koningin voor een outfit met dierenprint kiest, kijk dit mode-overzicht maar eens!

header-mathilde-kookworkshop
ANP-490388255

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--