Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Mathilde verschijnt in nieuwe galajurk op contraprestatie

18 april 2024 · Leestijd 2 min

Waar gisterenavond alle ogen gericht waren op prinses Amalia die haar debuut maakte tijdens het staatsbanket in Amsterdam, vond er in Brussel een contraprestatie plaats. En voor deze gelegenheid droeg koningin Mathilde een nieuwe galajurk van de Belgisch ontwerper Dries van Noten. Bekijk hieronder de beelden.

De Luxemburgse royals zijn te gast bij onze zuiderburen. Als blijk van dank bieden groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa een avondprogramma aan mét muziek. Deze zogeheten contraprestatie vraagt om een bijpassende outfit. Koningin Mathilde pakt uit met een smetteloze witte japon die we nog niet eerder hebben gezien.

Interessant: dit is het verschil tussen een staatsbanket en een contraprestatie.

Een nieuwe creatie van Dries van Noten

De japon van de Belgische koningin is van de hand van een geliefde couturier; Dries van Noten. De witte galajurk heeft een simpele pasvorm en is bezaaid met steentjes in de vorm van sterren. In haar oren draagt Mathilde de diamanten en parel-oorbellen van koningin Paola. Bekijk de volledige look hieronder op de derde foto.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bloemenjurk voor groothertogin Maria Teresa

Naar het concert van het Filharmonisch Orkest van Luxemburg in Flagey in Brussel, draagt groothertogin Maria Teresa óók een nieuwe japon. De groothertogin kiest voor een met bloemen bezaaide jurk van Oscar de la Renta. De jurk heeft een halternek en voor extra warmte draagt Maria Teresa er nog een stola bij.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Vandaag is de laatste dag van het staatsbezoek van Luxemburg aan België. Bekijk hier de beelden van het staatsbanket van dinsdagavond terug en houd dit artikel in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Foto's: ANP / Instagram @courgrandducal @belgianroyalpalace

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--