Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Mathilde: pak eens een boek

24 maart 2020 · Leestijd 2 min

De Belgische koningin Mathilde wil de Belgische jongeren die in lockdown zitten door de coronacrisis aan het lezen krijgen. De vorstin plaatste dinsdag een filmpje op YouTube waarin zij een stukje voorleest uit het bekroonde Franstalige jeugdboek Jusqu'ici tout va bien.

De jeugdroman won onlangs de Prix Première Victor voor jeugdboeken, een van de meest prestigieuze Belgische boekenprijzen. Het boek vertelt over Jozef, een jongen die bereid is alles te doen om zijn leven in de hand te nemen en zich uit de achterstandsbuurt te ontworstelen waar hij met zijn ouders woont.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Ook in Nederland constateert de boekenbranche een hernieuwde interesse in boeken nu iedereen vanwege het coronavirus thuis moet blijven. Dinsdag werd de campagne #Ikleesthuis gelanceerd. Door middel van STER-spotjes en campagneborden van abri-exploitant JCDecaux wordt het boek nog verder onder de aandacht gebracht.

Bibliotheken hebben overigens wel hun deuren moeten sluiten, al kunnen lezers wel terecht bij Onlinebibliotheek.nl om e-boeken te lenen.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--