Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Mathilde shopt biologische producten

28 mei 2021 · Leestijd 1 min

Koningin Mathilde heeft donderdag een bezoekje gebracht aan de biologische winkel The Barn in het Belgische Jette. Dat deed ze in haar rol als pleitbezorger van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Na binnenkomst sprak ze met een van de bedenkers van het concept. The Barn werd opgericht in 2017 en heeft inmiddels vijf vestigingen in België. De biologische versmarkt verkoopt voornamelijk verpakkingsvrije producten. Naar eigen zeggen zijn ze de goedkoopste binnen het aanbod van biologische winkels.

"We hebben dit project opgezet omdat we een positieve impact wilden hebben op de samenleving en het imago van onvermijdelijk dure biologische producten wilden doorbreken", zei een van de medeoprichters tegen persbureau Belga. "De sector groeit, maar het blijft een nichemarkt. Slechts 5 tot 10 procent van de Brusselse bevolking consumeert biologisch voedsel."

Mathilde maakte vervolgens nog een rondje door de winkel en kreeg een mand met biologische producten mee naar huis. Ze beloofde later nog eens terug te komen.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--