Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Mathilde steekt zich in het nieuw voor staatsbezoek

21 maart 2022 · Leestijd 2 min

De Belgische koning Filip en zijn vrouw, koningin Matilde, hebben maandagochtend de Oostenrijkse president Alexander van der Bellen en zijn vrouw Doris Schmidauer ontvangen bij het Koninklijk Paleis van Brussel. Het is het eerste staatsbezoek aan België sinds het begin van de Covid-19-pandemie in 2020, maar ook het eerste staatsbezoek tussen België en Oostenrijk sinds 1997.

Koningin Mathilde pakte voor de gelegenheid uit met een nieuwe outfit van Natan. Het ensemble bestaat uit een wollen jas met een opvallende riem. De jurk met lange mouwen en hoge kraag heeft een plissé rok. De vilten hoed is van de bekende Belgische ontwerpster Fabienne Delvigne. 

Lees verder onder de foto's.

Van der Bellen zal later op maandag ook onder anderen de Belgische premier Alexander de Croo ontmoeten. De eerste dag van het staatsbezoek wordt afgesloten met een officieel diner in het kasteel van Laken, waar de Belgische koning woont.

De rest van het driedaagse bezoek staat meer in het teken van technologie en cultuur. Zo staat er dinsdagochtend een bezoek aan het onderzoekscentrum VEG-i-TEC in Kortrijk op de agenda, en wordt woensdag het Hergé Museum bezocht.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--