Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Mathilde zit gesprekken in Brussel voor

3 september 2020 · Leestijd 1 min

Koningin Mathilde van België heeft donderdag een rondetafel voorgezeten over duurzaamheid en armoede in het Koninklijk Paleis in Brussel. Onder meer vertegenwoordigers van het Steunpunt tot bestrijding van de armoede en van het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling namen deel aan het rondetafelgesprek.

In de vele gesprekken die de koningin had tijdens de laatste maanden kwam de toegenomen bestaansonzekerheid als gevolg van de coronapandemie vaak naar voren. Bovendien werd het verslag van het Steunpunt tot bestrijding van de armoede voor de eerste maal gewijd aan deze belangrijke problematiek. Koningin Mathilde is pleitbezorger van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Woensdag kreeg koning Filip ook bezoek op het paleis. Hij ontving de zes winnaars van de #hoopdoetleven-challenge. Voor de challenge werd gezocht naar getuigenissen van 'coronahelden', ofwel mensen die "zich op een uitzonderlijke manier hebben ingezet voor onze samenleving tijdens de coronacrisis."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--