Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima bezocht vorige week Argentinië

26 februari 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft kort voorafgaande aan de wintersportweek in Lech een privéreis naar haar geboorteland Argentinië gemaakt om haar familie op te zoeken. Volgens de Argentijnse krant Perfil was ze afgelopen vrijdag nog in Buenos Aires voor privézaken. Dat verklaart ook waarom de jaarlijkse fotosessie dit jaar op dinsdag in plaats van maandag was.

Totale discretie rond het bezoek maakte het volgens de krant gemakkelijker om het protocol opzij te zetten, zodat Máxima haar familie in de hoofdstad van Argentinië als privépersoon kon bezoeken in plaats van als koningin van Nederland.

Voorjaarsvakantie

De krant spreekt van een korte escape naar Argentinië, omdat Máxima deze week de voorjaarsvakantie doorbrengt in het Oostenrijkse skioord Lech. Maar de Argentijnse berichtgeving maakt wel inzichtelijk waarom de traditionele fotosessie van de koninklijke familie dit jaar op dinsdag, een dag later dan gebruikelijk, werd gehouden. In Nederland was daarvoor een agenda-issue als officiële reden opgevoerd, zonder daarbij te vermelden dat Máxima in Argentinië was.

Koning Willem-Alexander en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane zouden afgelopen weekend al in Lech zijn gearriveerd, terwijl Máxima zich later bij de familie aansloot. Prinses Beatrix was vorige week al in Lech met prinses Mabel en haar kinderen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--