Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima bezoekt winkelketen Zeeman

23 juni 2023 · Leestijd 3 min

Koningin Máxima pakt, na het gevulde staatsbezoek aan België van afgelopen week, haar werkzaamheden gewoon weer op. De koningin had vrijdag een drukke dag met twee werkbezoeken. Vrijdagochtend bracht ze een bezoekje aan een filiaal van winkelketen Zeeman, daar kreeg ze onder meer informatie over de duurzaamheidsplannen op het gebied van de betaalbare kleding. Vrijdagmiddag was koningin Máxima aanwezig bij de viering van de 100-jarige Commissie Loosduinen.

ANP-472271640

De dag begon in Alphen aan den Rijn bij een filiaal van Nederlandse winkelketen Zeeman. In de winkel hoorde Máxima onder meer over het verminderen van plastic- en kartongebruik, tot groot genoegen van de koningin zelf. Die vertelde daarop weleens een pakketje te openen en zich "gelijk schuldig" te voelen door "alle dozen en het plastic".

ANP-472271632
ANP-472271519

Daarnaast vertelden medewerkers van Zeeman over betaalbare babykleding: het goedkoopste rompertje kost 99 cent. Het bedrijf vindt het belangrijk dat alle moeders, met veel of weinig te besteden, bij Zeeman terechtkunnen. "Dat gaat zo snel. Een baby'tje groeit binnen drie maanden uit zo'n pakje", beaamde de koningin, zelf moeder van drie dochters. "Drie maanden, wat zeg ik? Een paar weken!"

ANP-472271693

Op het hoofdkantoor van Zeeman vertelden duurzaamheidsexperts de koningin over recyclen en hoe dat makkelijker kan. Zo is het recyclen van kleding met strikjes, glitters of bepaalde kleuren een stuk moeilijker, werd uitgelegd aan de hand van onderbroeken voor meisjes. "Ik ga nooit meer met een strikje kopen", zei Máxima daarop lachend.

Tweedehands

Zelf nam de koningin ook een kijkje in het rek met tweedehandskleding en ze trok meteen een donsjack voor kinderen uit het schap. "Hartstikke mooi jasje, voor maar 5,99 euro!"

ANP-472271619

Wellicht worden de koningin en koning Willem-Alexander binnenkort wel gespot met Zeeman-merchandise, want na afloop kreeg Máxima twee blauw-gele zonnebrillen mee. De koningin bedankte het bedrijf na afloop voor "de leerzame dag" over duurzaamheid. "Ik vind het een heel belangrijk onderwerp. En mijn man ook."

ANP-472271700
Feestelijke viering in Loosduinen 
c66f5354-3297-4f18-a85d-5965361719fe

Vrijdagmiddag was Koningin Máxima in Loosduinen en waar ze hartelijk werd onthaald door buurtbewoners van alle leeftijden. De buurt vierde op, Erfgoedpark Loosduinen, het 100 jarig jubileum van het stadsdeel.

De middag begon muzikaal met een optreden van een kinderkoor, de basisschool leerlingen hadden speciaal voor het bezoek een lied geschreven over Loosduinen. Later woonde ze nog een bijzonder optreden bij van een dansgroep en kreeg ze een rondleiding door museum de Korenschuur. 

Molen 
d970d464-962a-4b0a-982e-e2e2f149de20

Op Erfgoedpark Loosduinen nam Máxima ook een kijkje in een molen. Ze was erg geïnteresseerd in de molen en vertelde dat haar schoonmoeder, prinses Beatrix ''alles weet van molens''. Ook onthulde Máxima dat ze ooit met haar drie dochters een bezoekje heeft gebracht aan een molen in Wassenaar. 

Na het bezoek aan de molen was er nog een ontmoeting met een voetbalteam, de kinderen poseerden vol enthousiasme met de koningin.

Bekijk hier de video van het bezoek!

Tekst gaat verder onder video.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De outfit

ANP-472271460
098245e2-8f2f-4bd8-9c81-9105cbd683c7

De Koningin droeg bij de twee bezoeken dezelfde outfit, namelijk een nieuwe groene jurk van haar favoriete modehuis Natan. Toch zagen de looks er niet identiek uit. Tussen de afspraken door wisselde Máxima van kapsel en deed ze een hoed op. Ook had ze een broche opgespeld en trok ze elegante lichtgroene handschoenen aan. 

ANP/modekoninginMaxima

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--