Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima verschijnt in glitters bij Amsterdams diner

22 september 2023 · Leestijd 3 min

Door alle Prinsjesdag-gekte is het je misschien even ontgaan, maar koningin Máxima was deze week ook nog te gast in Amsterdam. Woensdagavond prikte zij namelijk een vorkje mee tijdens het winnaarsdiner van de Koning Willem I Prijzen.

Het diner is met de winnaars van de laatste editie van de prijzen georganiseerd en markeert de start van de inschrijving voor de nieuwe editie van de zogenoemde Oscars van het Nederlandse bedrijfsleven. Voor de gelegenheid trok Máxima een rok vol glitters uit de kast. Het kledingstuk werd gecombineerd met een witte blouse. De hele outfit komt bij het Belgische modehuis Natan vandaan.  

Lees verder onder de video.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Wat zijn de Koning Willem I Prijzen?

De ondernemingsprijzen worden iedere twee jaar uitgereikt aan een grootbedrijf, een mkb-onderneming en een zaak met een scherpe focus op duurzaam ondernemerschap. Met de prijzen wil de Koning Willem I Stichting positieve ontwikkelingen in de Nederlandse economie onder de aandacht brengen.

Lees verder onder de foto.

ANP-478787261

Koningin Máxima is erevoorzitter van de organisatie 

Op foto's is te zien hoe koningin Máxima aanschuift bij het diner. De winnaars van de Koning Willem I Prijzen 2022, NXP Semiconductors, Maan Group en MUD Jeans, deelden tussen de gangen door hun visie op het onderwerp. Het diner werd gehouden in het Koninklijk Instituut voor de Tropen. 

Lees verder onder de foto.

ANP-478786731

Dat de koningin bij het diner aanwezig was, komt niet uit de lucht vallen. Sinds 2013 is Máxima erevoorzitter van de organisatie van de Koning Willem I Prijs. Sindsdien is zij intensief betrokken bij de organisatie. 

Lees verder onder de foto.

Máxima_2014
In 2014 reikt koningin Máxima de Koning Willem I Prijs voor het eerst uit.

Prijsuitreiking en werkbezoeken

Jaarlijks wijdt koningin Máxima verschillende werkbezoeken aan winnaars van de Koning Willem I Prijzen. Zo was zij eind vorig jaar bij MUD Jeans in Laren. Bij het duurzame bedrijf versnipperde de koningin haar eigen spijkerbroek. In april ging Máxima langs bij Maan Group in het Overijsselse Raalte. Hier leerde ze alles over innovatieve ontwikkelingen binnen de tuinbouwindustrie. 

Lees verder onder de foto's.

Máxima_spijkerbroek_2022
Het bedrijf MUD Jeans hergebruikt oude spijkerbroeken. In november 2022 kreeg Máxima de taak om ook haar eigen spijkerbroek door de versnipperaar te halen.
Máxima_Raalte
Koningin Máxima tijdens haar werkbezoek aan Maan Group in Raalte.

Naast de werkbezoeken is het ook aan Máxima om de Koning Willem I Prijzen uit te reiken. De laatste keer was in mei 2022, toen werd de uitreiking in Groningen gehouden. 

Lees verder onder de foto.

ANP-449141512
De uitreiking van de Koning Willem I Prijs in 2022.

Beeld: ANP

De ochtend na het diner was er geen tijd voor koningin Máxima om uit te slapen. In Rotterdam bracht zij donderdagochtend een bezoek aan het Hout-en Meubileringscollege. Lees alles over het bezoek in dit artikel:

Máxima steekt haar handen uit de mouwen bij bezoek aan mbo in Rotterdam

Lees ook over:

Máxima steekt haar handen uit de mouwen bij bezoek aan mbo in Rotterdam

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--