Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima in avondjurk van Jan Taminiau

30 april 2013 · Leestijd 2 min

Net als tijdens de inhuldiging in de Nieuwe Kerk heeft koningin Máxima dinsdagavond tijdens de Koningsvaart gekozen voor een lange jurk van de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau.

De lange avondjurk is gemaakt van zijden crêpe met sierlijke banen van robijnrood kant. Het kant en de zijden crêpe zijn met elkaar verbonden door geborduurde guirlandes die als een klimop over de jurk heen waaieren. Het borduursel bestaat uit driedimensionale rode bloemetjes, pailletten en kristallen.

Koningin Máxima droeg ook dinsdagmiddag bij de inhuldiging een jurk van Taminiau. Tijdens de abdicatie van Beatrix was Máxima gekleed in een japon van modehuis Natan, ontworpen door Edouard Vermeulen.

Koning Willem-Alexander is gekleed in een smoking. De drie prinsesjes hebben nog steeds hun blauwe jurkjes van het modehuis Natan aan. Deze droegen zij bij de beëdiging ook al.

Taminiau liet aan RTL Boulevard eerder doorschemeren dat koningin Máxima weer een jurk van zijn hand zou dragen. "Ik laat niets los over ontwerpen die ik voor klanten maak", zou hij lachend en met een knipoog gezegd hebben.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--