Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: zongebruinde koningin Máxima aan het werk in New York

29 augustus 2023 · Leestijd 3 min

Na een hectische dag in Zandvoort reist koningin Máxima maandag af naar New York voor een bezoek aan de Verenigde Naties. Daar presenteert ze dinsdagmiddag het jaarverslag van haar werkzaamheden als pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA).

Zo, dat is een hele mond vol. Maar eigenlijk is ze vooral in New York om haar werkzaamheden voor de VN te bespreken met secretaris-generaal António Guterres, zo meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. In het verslag wordt duidelijk hoe "toegankelijke, betaalbare en veilige digitale financiële diensten kunnen bijdragen aan betere ontwikkelingskansen, in het bijzonder voor mensen met een laag inkomen", aldus de RVD. Grote kans dat ze weer dít item meeneemt naar haar afspraken. 

Máxima-new-york-vn-2018
2018: Koningin Maxima loopt op straat in Manhattan tijdens haar vertrek uit New York na afloop van haar bezoek aan de Verenigde Naties.

Koningin Máxima zet zich in voor mensen met een laag inkomen

Wereldwijd heeft 76 procent van de volwassenen nu een bankrekening, zegt de Wereldbank Groep. De volgende stap is ervoor zorgen dat iedereen ook toegang krijg tot verzekeringen, betaalbare leningen kan afsluiten en de mogelijkheid krijgt om te sparen. Máxima pleit ervoor om deze "financiële gezondheid" mee te nemen in het ontwikkelen van financiële producten, diensten en beleid. Verder heeft Máxima dinsdag nog interne gesprekken met medewerkers van het UNSGSA-kantoor bij de Verenigde Naties.

Lees verder onder de foto's.

ANP-476663135
ANP-476663140

SchuldenlabNL

Koningin Máxima is niet alleen bij de VN betrokken met financiële zekerheid in de sociale sector, ook in Nederland maakt ze zich er hard voor voor. Zo is de koningin erevoorzitter van SchuldenlabNL, een organisatie die stap voor stap zorgt voor een schuldenvrij Nederland. In mei dit jaar ging de koningin nog op bezoek bij mbo-studenten om het over hun financiën te hebben. 

Máxima gaat voor schuldenvrij Nederland
Koningin Máxima geeft een speech bij schuldenvrij Nederland.

Koningin Máxima begint deze week uitgerust aan haar officiële taken als koningin na haar vakantie. Ze sloot haar vakantie af met een gezellig gezinsuitje aan de formule 1-race in Zandvoort afgelopen weekend en heeft 30 augustus alweer haar tweede werkbezoek staan in het kader van Herstel Dichtbij - Samen voor Mentale Gezondheid waar ze het gaat hebben over het herstelproces van psychisch kwetsbare mensen. Donderdag 31 augustus gaat ze voor het eerst na de zomervakantie weer met Koning Willem-Alexander op streekbezoek naar de Gelderse Vallei. 

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--