Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit item neemt koningin Máxima standaard mee naar een werkbezoek

19 augustus 2023 · Leestijd 3 min

Koningin Máxima is een van de actiefste leden van de koninklijke familie. Voor haar werk voor de Verenigde Naties reist ze de hele wereld over, maar ook binnen haar 'eigen land' heeft ze veel werkbezoeken op de agenda staan. Waar het bezoek ook over gaat, dit item neemt ze altijd mee.

Tijdens een werkbezoek van Máxima wordt er vaak gepraat over wat ze aan heeft. Dat is ook niet gek, want haar outfits zijn altijd tot in de puntjes verzorgd. Maar het werkbezoek gaat natuurlijk over veel meer dan alleen de kleding. Zo is koningin Máxima erevoorzitter van MIND Us, een stichting die zich inzet om mentale problematiek bij jongeren bespreekbaar te maken. Ook werkt koningin Máxima voor de Verenigde Naties.

Lees verder onder de foto.

ANP-471023509
2023: Koningin Máxima noteert wat in haar notitieboekje tijdens een vergadering van de Verenigde Naties in Sao Paulo.

Of het werkbezoek nu in het teken staat van mentale gezondheid of over een duurzaam modeproject gaat: koningin Máxima zorgt er altijd voor dat dít item met haar mee gaat. En dat is eigenlijk hartstikke logisch ook. 

Het notitieboekje van koningin Máxima 

We weten niet hoe het met jullie zit, maar wanneer wij een vergadering hebben, schrijven we het liefst mee in een notitieboekje. Het verbaast ons eigenlijk niet dat koningin Máxima dezelfde behoefde heeft. Al zullen haar werkbezoeken er ongetwijfeld anders uitzien. Wij stappen bijvoorbeeld niet zomaar uit een vliegtuig en we hoeven geen handen te schudden met het publiek dat aan de kant staat. 

Lees verder onder de foto.

Máxima-new-york-vn-2018
2018: Koningin Maxima loopt op straat in Manhattan tijdens haar vertrek uit New York na afloop van haar bezoek aan de Verenigde Naties.

Waar laat Máxima haar aantekeningen?

Nu rest de vraag: waar bewaart ze haar notitieblokje dan? We zien de koningin vaak arriveren met een kleinere tas, waarin alleen plek is voor een piepklein notitieblokje en een bijpassende pen. Wij gokken zo dat de dames áchter Máxima (wie dat zijn, lees je hier) haar aantekeningen meenemen van en naar de locatie. Zo'n groot blok papier staat immers niet zo knap bij de outfit. 

Lees verder onder de foto.

Maxima-Argentinie.jpg
Al neemt koningin Máxima soms wél haar eigen paperassen mee naar haar vergaderingen.

Is het blokje vol geschreven met notities? Dan gaat het niet zomaar de prullenbak in. Nee, volgens ingewijden bewaart onze koningin ál haar aantekeningen in haar werkkamer. Dat moet inmiddels een aardig archief zijn geworden. 

Foto's: ANP 

Terugblik: het eerste werkbezoek van koningin Máxima

Lees ook over:

Terugblik: het eerste werkbezoek van koningin Máxima
Koningin Máxima's werkdag: twee bezoeken, twee outfits

Lees ook over:

Koningin Máxima's werkdag: twee bezoeken, twee outfits

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--