Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lief! Koningin Máxima deelt haar kerstwens voor de kinderen in Nederland

25 december 2023 · Leestijd 2 min

Als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas en MIND Us is koningin Máxima erg betrokken bij het welzijn van kinderen en jongeren. Dat dit onderwerp hoog op haar agenda staat, steekt Máxima dan ook niet onder stoelen of banken. Zo sprak ze onlangs een lieve kerstwens uit voor de kinderen in Nederland. Benieuwd? Lees snel verder!

Traditiegetrouw is koningin Máxima in december aanwezig bij de opnames van het Kerst Muziekgala. Dit jaar werd het evenement opgenomen op 14 december in Bussum. Tijdens het gala treden kinderen en jongeren samen met bekende artiesten op. Koningin Máxima is jaarlijks aanwezig in haar rol als erevoorzitter van Stichting Méér Muziek in de Klas. De organisatie zet zich in voor muziekonderwijs voor alle 1,4 miljoen basisschoolkinderen van Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. 

Lees verder onder de foto.

Máxima_kerst_muziekgala_2023
Samen muziek maken is een belangrijk thema voor koningin Máxima.

Méér Muziek in de Klas breidt uit

Na afloop van het Kerst Muziekgala vroegen wij de koningin hoe ze de muzikale middag beleefd had. 'Het was geweldig!' antwoordde ze toen vol enthousiasme. Ook vertelde Máxima dat het evenement dit jaar niet alleen om muziek maken ging. Zo konden de kinderen ook hun talenten op het gebied van mode, koken en theater laten zien. 'Met name voor kinderen die minder mogelijkheid hebben om dat te doen', legde de koningin uit. Verder benadrukte ze het succes van de stichting: 'Muziekeducatie is überhaupt al een succes dus we kunnen nu echt uitbreiden en zoveel meer mogelijk maken voor alle kinderen in Nederland. En dat vind ik zó belangrijk'. 

Lees verder onder de foto.

Máxima_kerst_muziekgala_2023
Koningin Máxima spreekt met deelnemers van het Kerst Muziekgala.

De kerstwens van koningin Máxima

Tot slot vroegen we koningin Máxima of ze nog een kerstwens had voor de kinderen in Nederland. 'Dat ze geborgen zijn met familie en blij' was haar antwoord daarop. Ook wenst ze de kinderen een nieuw jaar toe vol kunst, cultuur en muziek. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--