Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima begint aan werkbezoek aan VS zonder koning

6 september 2022 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima is begonnen aan haar vierdaagse werkbezoek aan de Verenigde Staten. Eigenlijk zou koning Willem-Alexander ook meegaan naar Californië en Texas, maar vanwege een longontsteking mag hij niet vliegen. De reis duurt tot en met vrijdag.

De koningin kwam aan met het regeringsvliegtuig op de luchthaven van San Francisco. Ze werd verwelkomd door onder anderen de luitenant-gouverneur van Californië.

Lees meer onder de foto.

Máxima-landt-in-Californië
De koningin krijgt een hand van Eleni Kounalakis.

Op dinsdag ontmoet de koningin de burgemeester van San Francisco. Daarna bezoekt ze onder meer de buurt 'The Castro', bekend om haar lhbti-gemeenschap, en geeft ze 's avonds een toespraak tijdens een netwerkreceptie in het stadhuis van San Francisco.

Koningin Máxima is samen met een aantal ministers naar de Verenigde Staten. Een groot deel van het werkbezoek staat in het teken van de economische banden tussen Nederland en Californië en Texas. Ook zal er gesproken worden over klimaat en energie, waterhuishouding en (biomedische) wetenschappen.

Het is voor het eerst sinds 2015 dat de koningin voor een werkbezoek naar de VS reist. In dat jaar ontmoetten zij onder meer de toenmalige president Barack Obama.

Máxima-Willem_Alexander-Obama-2015
Maxima en Willem Alexander op werkbezoek in 2015. Ze werden hier ontvangen in the oval office door President Barack Obama.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--