Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima geniet van muzikale middag in Amsterdam

22 november 2023 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima beleefde woensdag een middag naar haar hart. In het Concertgebouw in Amsterdam opende ze het Leerorkest Symposium. Het was een muzikaal bezoek met diverse optredens en een belangrijke betekenis.

Wat is een leerorkest?

Het maken van muziek is meer dan alleen een hobby of vrijetijdsbesteding. Uiteraard begint een muziekles bij het leren bespelen van een instrument, maar bij een leerorkest krijgen kinderen ook les in het ontwikkelen van andere vaardigheden. Zo leren ze bijvoorbeeld over concentratie en emoties verwerken. Ook samenwerking en zelfwaardering staan hoog in het vaandel. In de loop der jaren is het leerorkest aanzienlijk gegroeid. Sinds 2005 zijn er bijna veertig leerorkesten in het basis- en voortgezet onderwijs in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk.

Lees verder onder de foto's.

Scherm­afbeelding 2023-11-22 om 16.21.12
Scherm­afbeelding 2023-11-22 om 16.21.31

Koningin Máxima bij Leerorkest Symposium

Koningin Máxima, erevoorzitter van de stichting 'Méér Muziek in de Klas', zet zich al jaren in voor muzieklessen in Nederland. Het is dan ook niet gek dat ze gevraagd werd om het Leerorkest Symposium te openen. In het Concertgebouw kreeg Máxima diverse optredens te zien van kinderen. Zelf verscheen de koningin ook nog even op het podium, want ze mocht een stukje dirigeren. De voorstelling werd verrijkt met de muzikale bijdrage van zangeres Tania Kross. Ook kwamen er verschillende experts aan het woord over dit onderwerp. Na afloop van de voorstelling sprak Máxima met betrokkenen. 

Lees verder onder de foto's.

Máxima_dirigent
Koningin Máxima dirigeerde een kort gedeelte van de voorstelling.
Máxima
Koningin Máxima vertrekt bij het Concertgebouw.

Máxima draagt groene jurk van Natan

Koningin Máxima verscheen bij het bezoek in een olijfgroene jurk van het Belgische modehuis Natan. Ze combineerde het ontwerp met een donkergrijze hoed, mantel en parelketting. De jurk was echter niet nieuw en kwam de afgelopen jaren drie keer eerder in beeld. Ook de hoed heeft al jaren een plekje in Máxima's kledingkast. Het hoofddeksel is sinds 2013 al dertien keer gedragen, zo wist modejournalist Josine Droogendijk te achterhalen. 

Ontwerp zonder titel (3)
Máxima_Willem-Alexander_2013
Koningin Máxima draagt de grijze hoed van Fabienne Delvigne op de bruiloft van prins Jaime.

Foto's: Blauw Bloed & ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--