Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wat droeg koningin Máxima in de maand september?

3 oktober 2023 · Leestijd 4 min

De maand september is voorbij en dus is het tijd om terug te blikken op de outfits van koningin Máxima. Tijdens haar openbare verplichtingen droeg Máxima verschillende nieuwe creaties, maar er kwamen ook een aantal 'gerecyclede' outfits voorbij. Tijd om de balans op te maken: wat droeg Máxima in september?

Uitblinkerslunch

Op 1 september nodigen koning Willem-Alexander en koningin Máxima diverse gasten, de zogeheten uitblinkers, uit voor een lunch op Paleis Noordeinde. Onder de genodigden zijn mensen die bijvoorbeeld een bijzondere prijs hebben gewonnen of een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd. Er schuiven ook een aantal bekende gezichten aan, zoals cabaretier Jochem Myjer. 

Koningin Máxima draagt deze middag een smaragdgroene jurk van Natan. Het Belgische modehuis behoort tot de favorieten van de koningin. De groene outfit is overigens nieuw in Máxima's kledingkast. 

ANP-476909453

Groningen 

Koningin Máxima is op 5 september een dag op pad in Groningen. Het eerste werkbezoek vindt plaats in Appingedam. De mentale gezondheid van jongeren is het onderwerp dat centraal staat tijdens dit bezoek. Vervolgens reist Máxima door naar de stad Groningen. Daar is ze bij de opening van het nieuwe hogeschooljaar. 

Die zonnige dinsdag kiest de koningin voor een oranje jurk van Natan. Het ontwerp zit blijkbaar erg lekker, want Máxima heeft de japon sinds 2020 in haar kast hangen. Sindsdien is de jurk minstens vijf keer gedragen. Tijdens het tweede werkbezoek geeft de koningin een verrassende draai aan haar outfit. In Groningen verschijnt zij namelijk met een bruine haardecoratie. 

Máxima_oranje jurk_2023
Máxima_oranje jurk_2023

Game-industrie

De game-industrie in Amsterdam kan precies een week later op een bezoek van koningin Máxima rekenen. Ook daar verschijnt de koningin in een bekende outfit. De goudkleurige top is gemaakt van taft en de zachtroze broek van linnen. De combinatie van deze kledingstukken is in 2021 ook eens gedragen door de koningin. 

máxima_game-industrie_2023

Prinsjesdag 

Tijdens Prinsjesdag zien we een compleet andere outfit dan we van koningin Máxima gewend zijn. Op de derde dinsdag van september draagt de koningin voor het eerst een pantalon in plaats van een galajurk. Claes Iversen ontwierp de kleding, Berry Rutjes de hoed. 

Máxima_Prinsjesdag_2023
Een spraakmakende outfit voor Prinsjesdag, ontworpen door Claes Iversen.

Nieuwe gordijnen 

Een dag na Prinsjesdag is koningin Máxima met schoonmoeder Beatrix op Paleis Huis ten Bosch. Daar ontvangen zij de ruim honderdvijftig handwerkers die aan de nieuwe gordijnen van de Chinese Zaal hebben mee geborduurd. Máxima draagt deze woensdagochtend een witte rok en top van Tory Burch. Het geheel zagen we afgelopen zomer ook. Toen droeg Máxima de outfit tijdens de fotosessie op het Haagse Zuiderstrand. 

Máxima_witte jurk_Huis ten bosh

In de avond is de koningin bij het winnaarsdiner van de Koning Willem I Prijzen. Gekleed in een rok vol glitters en een witte blouse arriveert Máxima in Amsterdam. De gehele outfit is ontworpen door Natan. 

ANP-478787261

Hout-en Meubileringscollege 

De volgende ochtend, op donderdag, bezoekt Máxima het Hout-en Meubileringscollege in Rotterdam. Ondanks het regenachtige weer trekt de koningin een frisse zomerjurk uit de kast. De witte japon is een ontwerp van Massimo Dutti. 

maxima-houtbewerking3

Soep maken met oudere mensen

In de 'Week tegen Eenzaamheid' geeft koningin Máxima graag het goede voorbeeld. Een buurthuis in Amsterdam kan op een bezoek van de koningin rekenen. Máxima helpt oudere mensen met onder meer het maken van soep. Voor deze activiteit moest zij wel even een schort aan. 

Maxima buurthuis koken

Tijdens het bezoek draagt de koningin een duurzame rok van cactusleer. De bijpassende blouse is een ontwerp van Natan. Beide kledingstukken zijn regelmatig door haar gedragen.

Máxima_buurthuis_2023

Festival UNLimited

De volgende dag is Máxima in Den Bosch bij de opening van festival UNLimited. Daar geeft de koningin een toespraak over prestatiedruk onder studenten. Tijdens het congres draagt zij een donkerblauwe jumpsuit van Natan. De outfit werd voor het eerst gedragen in 2018 en is met diverse accessoires te combineren. Deze donderdagochtend koos de koningin voor rode oorbellen en schoenen. 

Máxima_Den Bosch_2023

Prinses Máxima Centrum

Het Prinses Máxima Centrum bestaat vijf jaar en dat wordt gevierd met een benefietgala in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Koningin Máxima is er die donderdagavond bij.

De maand wordt spectaculair afgesloten. Koningin Máxima verschijnt in haar opvallende japon van Claes Iversen. Het lichtblauwe ontwerp is bezaaid met goudkleurige ringen en werd voor het eerst gedragen tijdens een staatsbezoek aan Noorwegen in 2021. 

Máxima_benefietgala_2023

Beeld: @koninklijkhuis & ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--