Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima tikt Groningen aan in déze bekende outfit

5 september 2023 · Leestijd 3 min

Koningin Máxima reist vandaag af naar het noorden. De koningin brengt een werkbezoek aan Groningen om het over de mentale gezondheid van jongeren te hebben. Dit doet ze namens MIND Us waar zij erevoorzitter van is. Voor de gelegenheid draagt ze een outfit die we al eerder bij haar gezien hebben, een oranje jurk van het Belgische modehuis Natan.

In de Wereld Suïcide Preventie Week staat ook koningin Máxima stil bij hen die we zijn verloren door suïcide. Een onderwerp, dat haar na het verlies van haar zusje Inès nauw aan het hart ligt. Ze gaat deze week dan ook het gesprek aan met jongeren die gebukt gaan onder mentale problemen. Als erevoorzitter van MIND Us zet koningin Máxima zich in om mentale gezondheid onder deze doelgroep bespreekbaar te maken. 

Lees verder onder de foto. 

mindus-maxima
Koningin Máxima luistert aandachtig naar de verhalen in Groningen.

Dat koningin Máxima helemaal naar Groningen afreist is niet toevallig, want in de provincie Groningen heeft namelijk één op de drie jongeren een slechte psychosociale gezondheid. Ook kent de provincie in vergelijking tot de rest van het land relatief veel jeugdhulp en langjarige hulpverleningstrajecten. Dit komt mede door armoede en aardbevingsproblematiek, zo meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. De koningin gaat in gesprek met de mensen achter het programma Mentaal Gezond Groningen. 

Lees verder onder de foto. 

Máxima hult zich wederom in oranje japon van Natan

Het is niet voor het eerst dat we koningin Máxima in deze knallende oranje creatie zien. Vorig jaar droeg ze dit ontwerp al tijdens een bezoek aan de Verenigde Staten. Misschien wel een van haar favorieten van Natan, want de koningin trok dit ontwerp ook aan voor het streekbezoek aan Zuidoost Friesland in 2020. En een jaar later, in de zomer van 2021, zagen we de jurk opnieuw toen Máxima een brug opende in Amsterdam. En de oplettende kijker is 'm zelfs tegengekomen bij het officiële bezoek aan Aruba begin dit jaar. 

Lees verder onder de foto's. 

Welkom Aruba
Januari 2023: Koningin Máxima draagt de oranje jurk van Natan in Aruba.
maxima-oranje-jurk
Koningin Máxima in de oranje jurk in september 2023.

Mentaal Gezond Groningen is overigens niet het enige agendapunt in Groningen, want de koningin sluit ook aan bij een STORM-docententraining. STORM staat voor Strong Teens and Resilient Minds. In die training leren docenten hoe zij signalen van somberheid bij leerlingen herkennen en hoe ze hierover het gesprek met hen kunnen aangaan. Een training voor jongeren met beginnende klachten is ook een onderdeel van de STORM-aanpak. 

Lees verder onder de foto. 

maxima-kroningen-mindus
Koningin Máxima spreekt in de Wereld Suïcide Preventie Week over mentale gezondheid met jongeren.

Als laatste gaat koningin Máxima langs bij jongeren van Jimmy's Groningen. Op die plek komen jongeren samen om van elkaar te leren en zelfvertrouwen op te bouwen. Creativiteit staat er centraal: zo zijn er activiteiten als muziek maken, schilderen en schrijven. Op die manier wordt er aandacht besteed aan de mentale gezondheid van de jongeren.

Lees verder onder de foto. 

maxima-mindus-groningen1
Koningin Máxima schuift in Groningen aan om te praten over het mentale welzijn van jongeren.

Een drukke dag dus in Groningen voor de koningin! 

Denk jij aan zelfdoding? Neem 24/7 gratis en anoniem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0800-0113 of chat op 113.nl.

Foto's: ANP 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--