Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ook (mode)koningin Máxima maakt wel eens een misser, kijk maar

26 maart 2024 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima wordt ook wel een modekoningin genoemd. Modejournalist Josine Droogendijk houdt haar garderobe nauwlettend in de gaten en heeft zelfs haar website naar de koningin vernoemd. Ondanks dat we de meest prachtige creaties voorbij zien komen, heeft Josine ook wel eens een kritische noot wat betreft Máxima's kleding. Kijk mee naar de modemissers van koningin Máxima.

#1 Claes Iversen

Om te beginnen kijken we naar een paar 'diplomatieke' missers. Een goed voorbeeld is Máxima's mantel van Claes Iversen die ze droeg tijdens een bezoek aan Duitsland in 2016. Er ontstond commotie over het ontwerp vanwege een 'hakenkruis', dat op de achterkant van de jas werd gezien.

Lees verder onder de foto.

máxima_hakenkruis
Koningin Máxima draagt een grijze mantel van Claes Iversen, 2016.

#2 Herdenking in Normandië

Een ander moment waarop koningin Máxima zich volgens Josine Droogendijk beter had kunnen omkleden, was tijdens een herdenking in Normandië in 2014. "Als je een kranslegging hebt en de minister draagt zelfs donkere kleding, dan moet je dat als koningin zéker doen", zo vindt de modejournalist.

Lees verder onder de foto's.

willem-Alexander_máxima_kranslegging_2014
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima leggen een krans.
ANP-327588797
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima in 2014.

#3 Een jurk van Prada

Een jurk waarvan Josine hoopt dat de koningin 'm nooit meer voor de dag zal halen, is een zilverkleurige japon uit 2013. "Die draak van een jurk van Prada knipte haar optisch gezien in allerlei stukjes. Dan denk ik, waar is onze mooie Máxima?"

Lees verder onder de foto.

raad_van_state-web-jpg
Het koningspaar en prinses Beatrix in december 2013.

#4 Culottes

Een culotte (een wijd uitlopende broek tot boven de enkel red.) is volgens Josine ook uit den boze. Laat dat nu net een kledingstuk zijn waar koningin Máxima er meerdere van in haar kast heeft hangen. Zo droeg ze een culotte op Koningsdag 2019 in Amersfoort. "Een gewaagd moment", zo vertelt Droogendijk. "Ik vond het een vrij gevaarlijke keuze, want een culotte tekent nogal snel en het maakt ook vrij snel plomp. Dat zijn toch wel dingen waar je als vrouw niet op zit te wachten."

Op koninklijke bruiloften slaat de koningin de plank overigens niet snel mis. Bekijk deze outfits maar eens.

ANP-89116376

Beeld: Koninklijk Huis, ANP.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--