Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze opvallende outfits ontwierp Claes Iversen voor koningin Máxima

17 februari 2024 · Leestijd 4 min

Naast dat koningin Máxima een groot liefhebber is van de ontwerpen van Jan Taminiau, valt ook Claes Iversen onder haar favoriete modeontwerpers. De Nederlandse couturier, geboren en getogen in Denemarken, heeft inmiddels al heel wat opvallende creaties ontworpen voor de koningin.

Kledingstukken met een brede riem of vol goudkleurige ringen zullen je vast bekend voorkomen. Maar er is zóveel meer, kijk mee naar een verzameling prachtige ontwerpen!

19x de mooiste looks van koningin Máxima in Claes Iversen

Claes Iversen_2019
Claes Iversen (midden) in 2019.

Tijdens het staatsbezoek aan Australië, in november 2016, kiest koningin Máxima voor deze stijlvolle jurk. Het zwarte hoedje en de parels maken het plaatje compleet. 

Máxima_Claes Iversen_2016

In het voorjaar van 2018 krijgt ons koningspaar hoog bezoek. De Jordaanse koning Abdullah en koningin Rania brachten toen een officieel bezoek aan Nederland. Koningin Máxima draagt deze grijsblauwe jurk en combineert het kledingstuk met een fluwelen hoed.

Máxima, voorjaar 2018

Voor het staatsbezoek aan Ierland, in 2019, kiest Máxima wederom voor een nieuw ontwerp van Claes Iversen. Zij heeft de jurk in de jaren die volgen nog twee keer gedragen. 

Máxima_Claes Iversen_Ierland_2019

Voor de openingsvoorstelling van het Holland Festival in Amsterdam gaat de koningin voor een opvallende top. Het goudkleurige item wordt vaker uit de kast getrokken, bijvoorbeeld op Máxima's 49e verjaardag en tijdens een bezoek aan Texas. 

Máxima_Claes Iversen_2019

De gouden ringen beginnen kenmerkend te worden voor Claes Iversen. In april was Máxima in Milaan voor de Dutch Desgin Week. Voor de gelegenheid trekt de koningin een opvallende trenchcoat aan. 

Máxima_Claes Iversen_2023_Milaan
In Milaan bezoekt Máxima de Dutch Design Week. Ze gaat gekleed in een opvallende mantel van Claes Iversen.

Ook tijdens een staatsbezoek aan Noorwegen, in het najaar van 2021, draagt Máxima een ontwerp vol gouden ringen. Wie denkt door de ringen heen te kunnen kijken heeft het mis, onder de meeste 'gaten' is een huidkleurige stof aangebracht. 

Máxima_Claes Iversen_2021_noorwegen

Deze lichtroze capejurk is een plaatje als je het ons vraagt. Koningin Máxima droeg het ontwerp op 17 juni 2019 in Engeland. Toen werd koning Willem-Alexander geïnstalleerd tot ridder in de Orde van de Kousenband. 

Máxima_Claes Iversen_2019_Windsor

Voor het staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk, een half jaar eerder, kiest Máxima wederom voor een ingetogen kleur. Om de mantel draagt de koningin een brede riem, kenmerkend voor de ontwerpen van Claes Iversen. 

Máxima_Claes Iversen_2018

Afgelopen voorjaar maakt Máxima voor de Verenigde Naties een reis naar Marokko. Op de tweede dag draagt zij een eenvoudig maar chique donkerpaars pak

Máxima in Marokko, paars pak 2023
In Marokko draagt koningin Máxima een paars pak van Claes Iversen.

Een ander paars ontwerp van Claes is deze mantel. Op het item zijn zilverkleurige sterren geborduurd. Koningin Máxima verschijnt in deze outfit tijdens het staatsbezoek dat de Argentijnse president in 2017 aan ons land brengt. 

Máxima_Claes Iversen_2017

Voor een staatsbanket met de president van Singapore trekt Máxima een asymmetrische avondjurk uit de kast. De diadeem, oorbellen en broche passen er perfect bij. 

Máxima_Claes Iversen_2018

Dit rode broekpak is niet alleen een perfecte outfit voor een koningin. Ook als Máxima op pad is als zakenvrouw voor de Verenigde Naties komt het pak goed van pas. 

Máxima rood

Koningin Máxima heeft deze avondjurk inmiddels drie keer gedragen. Zowel voor de uitgaande staatsbezoeken aan Nieuw-Zeeland en Denemarken, als voor het inkomende staatsbezoek van Kaapverdië schittert Máxima in de japon. 

Máxima_Claes Iversen_staatsbezoek

In april brengt de Franse president Emmanuel Macron een staatsbezoek aan Nederland. Koningin Máxima kiest tijdens het staatsbanket voor deze felrode avondjurk met ballonmouwen. 

Máxima_Claes Iversen_2023_Frankrijk

Op Prinsjesdag 2016 gaat Máxima voor een rok met kobaltblauwe top. Een jaar later zien we de rok opnieuw tijdens de verjaardagen van het Noorse koningspaar. Voor die gelegenheid combineert de koningin haar rok met een andere bijpassende top. 

Máxima_Claes Iversen_2016

Deze kleurrijke outfits passen goed bij de gedurfde kledingsmaak van koningin Máxima. In de loop der jaren zijn beide kledingstukken al diverse keren in het openbaar gedragen. 

Máxima_Claes Iversen_kleurrijk

Voor een diner met koning Abdullah en koningin Rania, in 2018, schaft Máxima deze knalgele galajurk aan. De japon is gemaakt van zijde en werd gedragen op Paleis Noordeinde. 

Máxima_Claes Iversen_2018

Twee jaar later zien we de jurk opnieuw, maar dan wel een tintje donkerder. De koningin draagt het ontwerp tijdens Prinsjesdag 2020, het jaar waarin de derde dinsdag van september een sobere uitvoering kreeg vanwege de coronapandemie. Gezien de omstandigheden kocht Máxima geen nieuwe jurk maar liet zij het eerder gedragen ontwerp verven. 

Máxima_Claes Iversen_2020

De japon die koningin Máxima in 2018 draagt tijdens het jaarlijkse 5 mei-concert is bezaaid met pailletten. Ook de brede riem komt uit de collectie van Claes Iversen.

Máxima, Willem-Alexander 5 mei-concert 2018
In 2018 draagt koningin Máxima een creatie van Claes Iversen.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--