Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima helpt mee in de keuken in knallende outfit

25 april 2024 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima is vanmiddag gearriveerd bij de nieuwe locatie van A Beautiful Mess, een sociaal restaurant voor mensen met een vluchtelingenachtergrond. Voor de feestelijke opening hulde Máxima zich van top tot teen in het rood.

Door de wind

Rond de klok van 14:30 uur komt koningin Máxima onder zeer winderige omstandigheden aan in Amsterdam. Gisteren raakte ze haar hoed nog bijna kwijt door een windvlaag, maar vandaag is de koningin goed voorbereid en grijpt ze haar hoed stevig vast. Eenmaal uit de auto is te zien dat Máxima opnieuw voor een felgekleurde outfit heeft gekozen, ditmaal is ze geheel in het rood. Haar jurk van Natan heeft een asymmetrische overlaag die zich uitstrekt tot aan de onderkant van de rok. Het is niet de eerste keer dat de koningin deze outfit draagt. De eerste keer dat ze in deze jurk was te zien, was in 2015.

Ook leuk om te lezen: Alle Koningsdag-outfits van koningin Máxima op een rijtje

Lees verder onder de foto.

Koningin Máxima net na aankomst bij A Beautiful Mess in Amsterdam
Koningin Máxima net na aankomst bij A Beautiful Mess in Amsterdam.

Panelgesprek

De koningin begint haar bezoek met het bijwonen van een panelgesprek, waarin wordt gesproken over de rol en betekenis van A Beautiful Mess. De restaurants zijn een initiatief van Refugee Company. Hun doel is dat nieuwkomers in Nederland werkervaring opdoen, worden geholpen met hun integratie en worden begeleid bij het vinden van betaald werk. A Beautiful Mess heeft ook vestigingen in Arnhem en Utrecht.

In de keuken

Na haar panelgesprek mag koningin Máxima een kijkje nemen in de taallesruimtes en de keuken van het gebouw, waar ze verschillende mensen met een vluchtelingenachtergrond spreekt. Ze mag zelfs nog even meehelpen in de keuken. De koningin sluit haar werkbezoek af door tafelgesprekken te voeren met de diverse aanwezigen.

Koningin Máxima helpt een handje mee in de keuken van A Beautiful Mess
Koningin Máxima helpt een handje mee in de keuken van A Beautiful Mess.
De koningin aan tafel in gesprek met mensen die een vluchtelingenachtergrond hebben
De koningin aan tafel in gesprek met mensen die een vluchtelingenachtergrond hebben.

Foto's: ANP

Geschreven door

Mitchel van der Hoef

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--