Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima neemt ruim de tijd voor toeschouwers tijdens streekbezoek

14 mei 2024 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen vandaag een streekbezoek aan het Hogeland in Groningen. De sfeer doet denken aan Koningsdag: vele enthousiaste toeschouwers hopen vandaag handen te schudden met de koning en koningin. Koningin Máxima neemt ruim de tijd voor de basisschoolleerlingen, die graag een praatje maken met het koninklijk paar.

Bij aankomst in Winsum schudt één van de basisschoolleerlingen gelijk de hand van koning Willem-Alexander. "Jou wil ik ook een hand geven", zegt ze daarna tegen de koningin, die lachend naar het meisje toekomt. "Ik heb jou gezien op tv op 4 mei. Je legde toen een krans." Máxima knikt instemmend. "Het is één van de mooiste momenten van Nederland", deelt de koningin. De koning en koningin legden tijdens de Dodenherdenking een krans namens het Nederlandse volk een krans neer bij het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam.

Lees verder onder de foto's.

Koningin Maxima wordt verwelkomd bij gebouw De Tirrel
Koningin Maxima wordt verwelkomd bij gebouw De Tirrel in Winsum.
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima nemen afscheid van de bewoners en leerlingen bij De Tirrel.
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima nemen afscheid van de bewoners en leerlingen bij De Tirrel.

Een feestelijke stemming

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan vandaag in gesprek met inwoners uit de plaatsen Winsum, Zoutkamp, Noordpolderzijl, Stedum en Bedum. Het koninklijk paar gaat met de inwoners in gesprek over het cultuur- en natuurhistorisch erfgoed, de kansen en uitdagingen in de agrarische sector, de visserij en de leefbaarheid in de streek. Het goede weer zorgt voor een feestelijke stemmingen en veel mensen staan langs de kant om een glimp van de koning en koningin op te vangen. Koningin Máxima neemt ruim de tijd om met de mensen te praten. In onderstaande beelden zien we Máxima die een bosje bloemen aanneemt van één van de basisschooleerlingen. "Wat heb jij mooise bloemen voor mij uitgezocht hé?", zegt Máxima enthousiast tegen het jongetje.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Lees dan hier ons liveblog.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Geschreven door

Lydia Reitsma

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--