Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima verschijnt in jurk van Jan Taminiau bij staatsbanket

7 maart 2023 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima waren dinsdagavond bij het staatsbanket in Slowakije. De koning sprak hier onder andere over Peter R. de Vries en de impact die zijn dood had op Nederland. De koningin verscheen in een jurk van ontwerper Jan Taminiau.

De koning sprak onder meer president Zuzana Čaputová toe en benoemde hoe zij het opneemt voor mensenrechten, weerbaarheid tegen desinformatie en het veilig laten voelen van de Slowaakse burgers. "Welke culturele achtergrond je ook hebt. Wat je seksuele oriëntatie ook is. En welk beroep je ook uitoefent. Helaas is dit niet vanzelfsprekend."

ANP-464417380

Een voorbeeld voor Slowakije was de moord op journalist Ján Kuciak en zijn verloofde in 2018. "Net zo groot was de schok in Nederland na de moord op Peter R. de Vries in Amsterdam, drie jaar later. De strijd tegen ondermijnend geweld verbindt ons. Wij werken heel graag samen met uw land om journalisten een veilige werkomgeving te bieden." Ook stond de koning stil bij Internationale Vrouwendag op 8 maart. "Aan de vooravond van Internationale Vrouwendag markeer ik ook graag uw inzet voor gendergelijkheid. Alle burgers verdienen een omgeving waarin ze niet bang hoeven te zijn voor agressie en geweld en bovendien hun talenten ten volle kunnen ontplooien."

Outfit 

Koningin Máxima verscheen dinsdag in een bekende japon aan het staatsbanket in Slowakije. Het groene kanten exemplaar is van de door Máxima geliefde ontwerper Jan Taminiau.

Eerder droeg Máxima de japon al tijdens het staatsbezoek aan Portugal in 2017. Volgens Josine Droogendijk, van het blog Modekoningin Máxima, had de koningin de japon ook aan tijdens de bruiloft van vriendin Marianna Goulandris in Londen. De koningin droeg verder een diadeem met smaragden, dat koningin Wilhelmina op haar 16e als kerstcadeau kreeg.

Willem-Alexander Máxima staatsbanket Slowakije
Máxima staatsbezoek Slowakije

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--