Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima doet een dagje Amsterdam

5 oktober 2023 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima was donderdag op stap in Amsterdam. Het was een drukke dag voor de koningin: ze bezocht het Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence van de Hogeschool van Amsterdam en de FIXbrigade. En omdat de temperatuur nu langzaam begint te dalen, koos Máxima voor de gelegenheid voor een warme outfit met herfsttinten.

De dag begon met een bezoek aan het Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence. Hier leerde Máxima over het verantwoord gebruiken en toepassen van kunstmatige intelligentie. Ze ging in gesprek met onderzoekers en pas afgestudeerden en kreeg ook een rondleiding door een lab.

Lees verder onder de foto's. 

Máxima AI
Máxima AI

Later op de dag was Máxima bij de Fixbrigade. Zij komen kosteloos bij mensen thuis om hun woning energiebesparender te maken. De koningin sprak met een van de bewoners en kreeg ook bij dit bezoek weer een rondleiding over de werkvloer. Bij de uitleg over diverse soorten tochtstrips zei ze niet te willen zeggen "twee linkerhanden" te hebben, maar dat ze wel "met bewondering" luisterde naar wat de fixers allemaal kunnen maken. Verder vertelde Máxima dat ze, voor ze getrouwd was met koning Willem-Alexander, "veel zelf deed in huis".

Lees verder onder de foto's. 

ANP-480301280
ANP-480301228

Herfstmode 

Máxima verscheen voor haar dag in Amsterdam in een stijlvolle outfit in neutrale tinten. Ze droeg een zwarte blouse met strik en een lichtbruine rok met een gedurfd randje. De stof heeft namelijk een split in het midden en die laat Máxima's hoge laarzen perfect zien. De koningin maakte de look helemaal af met een chique zwarte handtas. 

ANP-480289133

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--