Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Silvia trots op haar kleindochter Estelle

8 mei 2020 · Leestijd 3 min

Koningin Silvia is trots op haar kleindochter prinses Estelle. Dat zegt de Zweedse vorstin in een interview met de krant Aftonbladet. Daarin vertelt Silvia ook dat ze via de computer veel contact heeft met haar kleinkinderen.

"Estelle gaat gewoon naar school en doet haar dagelijkse dingen", zegt de koningin over haar oudste kleinkind. "Ze is nu al acht jaar en heeft goed in de gaten wat er aan de hand is." Dat is volgens Silvia een groot verschil met haar andere kleinkinderen. "Die roepen alleen maar ‘hallo oma’."

De Zweedse vorstin houdt via Facetime contact met haar familie. Dat heeft ze nu goed onder de knie. "Maar het doet wel pijn dat we elkaar niet kunnen ontmoeten", vertelt ze. Toch heeft Facetime wel voordelen, erkent de royal. Prinses Madeleine woont met haar gezin in Amerika en nu Silvia flink aan het facetimen is geslagen, heeft ze ook veel meer contact met de familie in Amerika. "Het is natuurlijk niet hetzelfde als elkaar echt zien, maar het is wel heel leuk en gemakkelijk. We kunnen nu onze kleinkinderen in Miami zien buitenspelen."

Zorgen

Aftonbladet vroeg ook of Silvia zich zorgen maakt om haar familieleden. Zo lijdt prinses Christina aan leukemie en heeft prins Daniel nierproblemen. "We moeten voorzichtig zijn, maar ze doen het allebei erg goed", zegt ze daarover. Silvia maakte zich wel een beetje zorgen over het personeel van de Silviahuizen, een keten van verzorgingshuizen voor dementerende ouderen die haar naam dragen. "Een van onze verpleegsters is zelf erg ziek geworden", zegt ze daarover. "Ze had een zware baan op een intensivecareafdeling. Helaas stierven daar verschillende mensen. Toen werd ze zelf ziek, maar toen ze geen symptomen meer had, koos ze ervoor om terug te gaan en verder te helpen. Het kwam toen heel dichtbij."

De vorstin nam ook de gelegenheid te baat om de mensen in de zorg extra te bedanken. Maar haar dank gaat ook uit naar vrijwilligers en burgers die allerlei hulpinitiatieven zijn gestart. "En ik hoop dat we, als alles voorbij is, niet vergeten het werk van de zorgmedewerkers te blijven waarderen."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--