Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Sonja geeft update over gezondheid koning Harald

20 december 2022 · Leestijd 2 min

Koning Harald van Noorwegen is aan de beterende hand. Volgens zijn vrouw, koningin Sonja, gaat het "heel goed" met hem. "De koning komt waarschijnlijk over een paar dagen thuis, en daar kijken we allemaal naar uit", zei ze tijdens een werkbezoek aan de kinder- en jeugdkliniek van het Akershus-ziekenhuis in Lørenskog. De 85-jarige Harald werd maandag opgenomen vanwege een infectie. Hij wordt behandeld in het Rikshospitalet in de Noorse hoofdstad Oslo en krijgt daar antibiotica toegediend.

De vorstin volgde in het hospitaal onder meer een kerstworkshop met jonge patiëntjes die daar verblijven. In het Ahus worden jaarlijks tussen de 3500 en 4000 jongeren behandeld voor diverse lichamelijke klachten. Na het welkom werd Sonja gebriefd over de behandelingen die in het ziekenhuis plaatsvinden en kreeg ze een rondleiding langs onder meer de kinderopvang van de kliniek. 

Sonja kreeg ook een kijkje in het activiteitenaanbod voor de kinderen en hun families. Het ziekenhuis organiseert onder andere een muzieksessie en een kerstworkshop voor de kinderen. De koningin deed in de zogenoemde speel- en doekamer mee aan zo'n workshop. Ze maakte hierbij onder meer versieringen en kerstkaarten die in de kerstboom op de afdeling werden opgehangen.

ANP

Lees hier meer over de opname van koning Harald in het ziekenhuis.

Koning Harald opgenomen in ziekenhuis

Lees ook over:

Koning Harald opgenomen in ziekenhuis
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--