Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningspaar zet alvast de toon voor Koningsdag in Maastricht

11 april 2022 · Leestijd 2 min

Nog twee weken en dan is het zover: Koningsdag in Maastricht. Na twee coronajaren zal de nationale feestdag weer als vanouds gevierd worden. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima kunnen maandagavond alvast even sfeer proeven in de Limburgse hoofdstad. In het Theater aan het Vrijthof wonen ze het traditionele Koningsdagconcert bij.

Het Koningsdagconcert staat dit jaar in het teken van de klanken van de stad Maastricht en haar culturele omgeving. Bij de aankomst van het koningspaar brengt het Koninklijke Harmonie Sainte Cécile uit Eijsden een serenade.

In de theaterzaal kunnen de genodigden, die betrokken zijn bij de organisatie van Koningsdag, luisteren naar muziek van onder anderen celliste Eline Hensels, violiste Liza Ferschtman, beiaardier Frank Steijns en de pianobroers Lucas en Arthur Jussen. Componist en dirigent Leonard Evers heeft speciaal voor het concert een liedcyclus gecomponeerd op teksten van Maastrichtse dichters.

Traditiegetrouw vindt het Koningsdagconcert plaats in de maand voorafgaand aan Koningsdag. Het initiatief werd in 1985 gestart door koningin Beatrix en prins Claus. Het Koningsdagconcert wordt sinds 2014 georganiseerd in de gemeente waar de koninklijke familie Koningsdag viert.

Koningspaar_poseert_bij_Theater_Vrijthof
Aankomst_koningspaar_Theater_Vrijthof

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--