Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningshuizen spreken steun uit voor slachtoffers aardbevingen

7 februari 2023 · Leestijd 2 min

Het zuidoosten van Turkije is maandag getroffen door inmiddels twee zware aardbevingen, die zeker meer dan vijfduizend mensen het leven hebben gekost in Turkije en buurland Syrië. Ook zijn tientallen gebouwen verwoest. Verschillende koningshuizen, waaronder de Nederlandse, hebben hun steun uitgesproken.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben via een bericht op social media laten weten zwaar geraakt te zijn door het "extreme natuurgeweld" in Turkije en Syrië. "Wij leven intens mee met alle getroffenen," staat ook in de verklaring die volgt op de aardbeving.

"De slachtoffers en hun families zijn in onze gedachten, evenals de reddingswerkers die het uiterste doen om mensen in veiligheid te brengen", aldus het koningspaar. "Zij verdienen alle steun."

Lees verder onder de foto!

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Het Zweedse koningspaar bracht het volgende bericht naar de Turkse president Erdogan:"De koningin en ik willen ons diepste medeleven betuigen met het tragische verlies van levens bij de verschrikkelijke aardbeving in het zuidoosten van Turkije", aldus het bericht. "We bieden onze oprechte deelneming aan de families van de slachtoffers aan."

"Onze gedachten gaan ook uit naar iedereen die gewond is geraakt", gaat het bericht verder. "En iedereen die verder betrokken is bij de enorme verwoesting die toegebracht is door de aardbeving."

Ook de De Marokkaanse koning Mohammed VI heeft zijn condoleances overgebracht aan  Erdogan , meldt staatspersbureau MAP.

In het bericht geeft de vorst aan met groot verdriet kennis te hebben genomen van de ramp die zich in Turkije heeft voltrokken, met vele dodelijke slachtoffers en gewonden en grote materiële schade tot gevolg. Namens het Marokkaanse volk staat de 59-jarige koning stil bij de slachtoffers en hun nabestaanden en geeft hij aan te bidden voor alle getroffenen.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--