Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningspaar: 'Boos en hulpeloos door aanslag De Vries'

7 juli 2021 · Leestijd 2 min

Het koningspaar voelde zich "boos" en "hulpeloos" over de aanslag op Peter R. de Vries. Dat zei koningin Máxima in het gesprek met de pers aan het einde van het staatsbezoek aan Berlijn.

"We leven mee met u en uw collega's die hem zoveel jaren hebben meegemaakt. Het is een enorme shock als je uit je werkplek komt en zoiets gebeurt. We dachten vanmorgen: we zijn boos! Bijna een gevoel van boosheid, hoe kan dit?" zei de koningin. 

Het koningspaar antwoordde hiermee op een vraag van verslaggever Annemarie de Kunder van RTL Boulevard, die geëmotioneerd was en het koningspaar vroeg wat zij denken dat Peter R. de Vries voor Nederland betekent. "Neem je tijd", sprak de koning troostend alvorens de vraag werd gesteld. "Ik heb hem nooit zelf ontmoet", begon hij zijn antwoord. "Ik spreek vanuit wat ik heb gezien van hem in de media, waar hij altijd aanwezig is geweest. Hij is journalist, maar meer dan dat. Hij is een zeer vasthoudend persoon die op niet-conventionele wijze dingen naar boven brengt die anders niet boven komen. Het bijzonderst vind ik dat hij mensen in een moeilijke positie houvast geeft door er altijd voor ze te zijn. Hij heeft mensen die recht zochten en dat niet konden vinden altijd bijgestaan en op zijn eigen manier recht gegeven. Deze mensen hebben zoveel vertrouwen in deze man gehad, en uiteindelijk uit een hele moeilijke situatie gekomen. Dat is het bijzondere waardoor Nederland zo meeleeft met zijn familie."

Het koninklijk paar hoorde na een concert van het Concertgebouworkest voor het eerst over het incident in Amsterdam. "Je bent hulpeloos op zo'n moment", zei koning Willem-Alexander. "Je zou wat willen doen, maar dat kan eigenlijk niet. Dat gevoel overkwam me gisteravond ook."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--