Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bezoek koningspaar Midden-Kalimantan gaat niet door

10 maart 2020 · Leestijd 2 min

Het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima donderdag aan de Indonesische provincie Midden-Kalimantan gaat niet door. Het programma van het staatsbezoek is aangepast na een ongeluk met twee boten in het Sebangau National Park.

Bij een proefvaart ter voorbereiding op het Nederlandse koninklijk bezoek zijn zeven mensen om het leven gekomen. Twintig opvarenden konden worden gered. Een houten boot werd bij een proefvaart overvaren door een stalen boot.

Aan boord waren ook functionarissen van de Nederlandse ambassade, van wie er een lichtgewond raakte, meldde het Indonesisch ministerie van Binnenlandse Zaken eerder. Zij maken het goed. Een van de twee, een Nederlander, werd na het ongeval ter observatie opgenomen in het ziekenhuis maar is dinsdag alweer ontslagen. Hij heeft zelfs deelgenomen aan bezoeken aan families van de zeven dodelijke slachtoffers van de botsing. De tweede ambassademedewerker kwam maandag met de schrik vrij.

De koning en koningin wilden in Kalimantan langsgaan bij een onderzoekscentrum dat midden in het veenbosgebied ligt. Koning Willem-Alexander heeft zijn medeleven betuigd met de nabestaanden en slachtoffers van het bootongeluk. "Wij zijn diep bedroefd door het tragische bootongeluk, gisteren op de Sebangau rivier. Onze gedachten gaan uit naar de familie van de slachtoffers en de gewonden", liet koning Willem-Alexander weten.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--