Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningspaar en Beatrix bij uitvaart prins Richard

21 maart 2017 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix hebben dinsdagmiddag in de Evangelische Stadskerk van het Duitse Bad Berleburg de rouwdienst voor prins Richard bijgewoond. De echtgenoot van de Deense prinses Benedikte en zwager van koningin Margrethe overleed vorige week maandag op 82-jarige leeftijd.

Naast de voltallige Deense koninklijke familie was ook de Griekse koninklijke familie, met de voormalige koning Constantijn en diens echtgenote koningin Anne-Marie, present. Anne-Marie is een zus van Benedikte. Namens Zweden waren koningin Silvia en prinses Madeleine aanwezig en uit Noorwegen was prinses Märtha Louise overgekomen.

Maxima-Beatrix-Willem-Alexander-begrafenis-2jpg_01.jpg
Maxima-Beatrix-Willem-Alexander-begrafenis_01.jpg

Hechte banden

De banden tussen het Nederlandse koningshuis en de Duitse prins zijn altijd zeer hecht geweest. Prinses Beatrix leerde in 1964 haar latere echtgenoot Claus von Amsberg kennen op de bruiloft van Richards zus Tatiana, en Richard trad daarna enkele keren op als bliksemleider voor de ontluikende relatie tussen Claus en Beatrix door als begeleider van de prinses op te treden. Lang werd dan ook gedacht dat hij haar geliefde was

Prins Richard op zijn beurt ontmoette zijn vrouw prinses Benedikte op de dansvloer bij het huwelijk van Beatrix en Claus in maart 1966. In de halve eeuw sindsdien waren Richard en Benedikte op veel hoogtijdagen van de Oranjes aanwezig en het laatste publieke optreden van Richard in Denemarken was in 2015 bij het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--