Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningspaar klimt in de pen na skivakantie Lech

2 maart 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima konden na het skiën in het Oostenrijkse Lech gelijk aan de slag met het schrijven van felicitaties aan tien kersverse Nederlandse wereldkampioenen.

Felicitatie_van_koningspaar_aan_sporters.jpg

De afgelopen dagen waren er niet alleen bij het WK allround maar ook bij het baanwielrennen, zeilen en windsurfen Oranje-successen. In het Noorse Hamar veroverde schaatster Ireen Wüst zondag haar zevende wereldtitel. Patrick Roest schreef voor het derde jaar op rij de wereldtitel op zijn naam.

Bij het wereldkampioenschap baanwielrennen in Berlijn volgden de gouden plakken elkaar in snel tempo op. Voor de kust van Melbourne in Australië pakte zeilster Marit Bouwmeester haar vierde wereldtitel en Kiran Badloe mag zich het komende jaar wereldkampioen windsurfen noemen.

Lees verder onder de koninklijke felicitatie.

Het sturen van gelukwensen is koninklijk gebruik bij wereld- en Olympische titels. Alle Nederlandse sporters die een eerste plaats halen op een wereldkampioenschap of een gouden medaille winnen tijdens de Olympische of Paralympische Spelen, ontvangen een persoonlijke felicitatie van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--