Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningspaar knuffelt paard en wordt warm ontvangen in Weense woonwijk

28 juni 2022 · Leestijd 3 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bekeken dinsdag in Wenen een duurzame woonwijk, maar waren voor de kinderen daar zelf ook een bezienswaardigheid. "U bent een mooie koningin, maar waar is uw kroon?", vroeg een meisje aan Máxima.

Het koningspaar bezocht Sonnwendviertel, een Weense woonwijk waar al bij de bouw rekening is gehouden met sociale integratie en duurzaamheid. Het paar kreeg er een uitgebreide rondleiding, maar werd al snel zelf ook een bezienswaardigheid. Tientallen schoolkinderen verzamelden zich rond het koningspaar om hen het hemd van het lijf te vragen.

Andersom maakte vooral ook Máxima gebruik van het moment om even met de de Oostenrijkse kinderen te kletsen. Ze vroeg hen behalve naar hoe zij de wijk ervaarden, ook naar hun school, hobby’s en favoriete sporten. Helaas konden niet alle kinderen haar verstaan want de koningin spreekt weliswaar veel talen, het Duits is zij niet machtig. Tot haar verrassing sprak er wel een jongetje Spaans waardoor deze 7-jarige plots in een exclusief gesprek met de koningin was beland.

ANP-451062463

Na uitgebreid te zijn uitgezwaaid vertrok het koningspaar per tram richting binnenstad. Zonder in te checken, maar mét de in Oostenrijk nog verplichte mondkap op. In de binnenstad bezochten zij de Nationale Bibliotheek en hofbakkerij Demel. Aansluitend kregen zij op de bondskanselarij een lunch aangeboden door bondskanselier Karl Nehammer.

Lees verder onder de foto's.

ANP-451065985
ANP-451066574
ANP-451065953

Witte paarden

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima besteden tijdens hun staatsbezoek aan Oostenrijk veel tijd aan de inwoners van Wenen, maar ook de dieren worden niet vergeten. Het koningspaar schonk extra aandacht aan één van de witte paarden van de wereldberoemde Spaanse rijschool.

ANP-451062094

Het koningspaar werd tijdens een wandeling door de Volksgarten - een openbaar park - uitgenodigd om even naar het dier te komen kijken. Ze aaiden het dier en gaven een paar suikerklontjes. Willem-Alexander kreeg een hoefijzer cadeau, dat hij trots aan zijn vrouw liet zien. Die moest wel even bukken om onder het hoofd van het paard door te kunnen kijken. "Onze dochter rijdt ook paard", vertelde de koningin aan de mensen van de Spaanse rijschool.

ANP-451067240

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--