Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningspaar leeft mee met Wenen na aanslag

3 november 2020 · Leestijd 2 min

Ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn geschokt door de aanslag in Wenen van maandagavond. Het koningspaar wenst Wenen dinsdag in een reactie veel steun.

"Wij leven mee met de inwoners van Wenen en met alle mensen in Oostenrijk die - net als wij - geschokt zijn door de terroristische geweldpleging gisteravond", aldus het echtpaar. "De nabestaanden van de slachtoffers en de gewonden zijn in onze gedachten. Allen die zich inzetten voor een vreedzame samenleving hebben onze volle steun."

Bij de aanslag maandagavond in het centrum van Wenen kwamen vier mensen om het leven en raakten zeker vijftien mensen gewond, een van de daders werd doodgeschoten door de politie.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Ook Belgisch koningshuis steunt Wenen na aanslag

Ook het Belgische koningshuis staat dinsdag stil bij de aanslag in Wenen. Het hof laat via Twitter weten aan Oostenrijk te denken.

"België is solidair met Oostenrijk na de aanslag in Wenen. We delen in het leed van de Oostenrijkse bevolking", is te lezen in het bericht. "Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun naasten van deze laffe daad."

Eerder lieten ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima weten geschokt te zijn over de aanslag, waarbij vier mensen om het leven kwamen. "De nabestaanden van de slachtoffers en de gewonden zijn in onze gedachten. Allen die zich inzetten voor een vreedzame samenleving hebben onze volle steun."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--