Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningspaar neemt groot orkest mee naar Duitsland

2 juli 2021 · Leestijd 2 min

Het is bijna zover! Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan na het weekend op staatsbezoek naar Duitsland. Van maandag tot en met woensdag is het koningspaar in Berlijn en heeft daar onder meer een ontmoeting met vertrekkend bondskanselier Angela Merkel. Het wordt hun eerste staatsbezoek sinds het begin van de coronapandemie. Het concert is online live te volgen.

Met Willem-Alexander en Máxima reizen enkele Nederlandse ministers mee... en het Concertgebouworkest. Het gezelschap geeft dinsdag in de Duitse hoofdstad een concert ter gelegenheid van het staatsbezoek.

"Het is voor het orkest het eerste concert buiten Amsterdam sinds het begin van de coronacrisis, dus dat is heel speciaal voor ons", aldus de woordvoerder van het Koninklijk Concertgebouworkest. Het muziekgezelschap, dat bestaat uit ongeveer veertig orkestleden, een dirigent en een orkestleider, speelt tijdens het concert op 1,5 meter onderlinge afstand.

Het is niet de eerste keer dat het Concertgebouworkest, waarvan koningin Máxima sinds 2005 beschermvrouwe is, mee gaat op staatsbezoek. Precies tien jaar geleden, in 2011, reisde het gezelschap bijvoorbeeld mee met toenmalig koningin Beatrix. Ook toen werd een bezoek gebracht aan Berlijn.

Livestream

Het optreden van het Concertgebouworkest zal live via internet voor iedereen te volgen zijn. De video van het concert, dat om 19.00 uur begint, zal na afloop van de livestream offline gehaald worden en is dus slechts eenmalig te bekijken.

Het Concertgebouworkest kreeg bij zijn honderdjarig bestaan in 1988 het predicaat Koninklijk. Máxima is beschermvrouwe, een functie waarin zij de overleden beschermheer prins Claus is opgevolgd. Het bezoek van de koning en koningin staat gepland van 5 tot en met 7 juli.

Uiteraard doen we vanaf maandag volop verslag van het staatsbezoek naar Duitsland. Dus houd onze site en socials de komende dagen in gaten!

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--