Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Schouwen-Duiveland is een bekende streek voor ons koningspaar (kijk maar!)

11 november 2023 · Leestijd 2 min

In de uitzending van 11 november neemt kunsthistoricus Paul Rem ons mee naar de streek Schouwen-Duiveland. Een regio in de provincie Zeeland die niet onbekend is bij de Oranjes. Zo bezocht ons koningspaar de regio in 2018, maar ook afzonderlijk van elkaar bezochten de koning en koningin het gebied. We nemen je in dit artikel mee terug in de tijd.

Koningin Máxima was in 2016 in Zierikzee, waar ze zich onderdompelde in de aquacultuursector van Zeeland. Leerlingen van het Pieter Zeeman Lyceum lieten de koningin zien hoe je oesters open maakt. En dat wilde de koningin zelf ook graag proberen. 

Lees verder onder de foto's. 

Máxima opent oesters
Maxima in zierikzee

Zeeuws windpark

Koning Willem-Alexander opende in 2019 het windpark Krammer in Bruinisse. Dit deed hij door symbolisch een stekker in het stopcontact te steken. 

Lees verder onder de foto's. 

Windpark Bruinisse Willem-Alexander
ANP-373450795

Streekbezoek aan Schouwen-Duiveland

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brachten in 2018 een streekbezoek aan Schouwen-Duiveland. In 5,5 uur bezocht het koningspaar zes Zeeuwse plaatsen: Renesse, Kerkwerve, Bruinisse, Sint Philipsland, Sint Annaland en Tholen.

Koningspaar in Schouwen-Duiveland
Koningspaar streekbezoek Schouwen-Duiveland
ANP-363511901
Koningspaar streekbezoek Schouwen-Duiveland 2

Bij het bezoek werden tal van onderwerpen aangesneden. Van de ontwikkeling van het toerisme en de mogelijkheden die duurzame energie bieden in het als vakantieoord bekend staande Renesse, tot het gedrag van de watersporter en criminaliteit op het water bij de vaartocht en de gevolgen van de klimaatverandering voor de landbouw bij de stop in Sint Philipsland. In Tholen stond de nieuwe bedrijvigheid centraal.

Meer zien van de regio? Bekijk dan de uitzending van Blauw Bloed op 11 november om 20:05 op NPO 2. Schikt het moment niet? Dan kun je de uitzending uiteraard terugkijken via NPO start. 

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--